22 Ocak 2009 Perşembe

Cyttorak

2004 yılında İstanbul’da kurulan Death Metal grubu.

Canberk Varis - Lead Gitar, Vokal
Utku Can - Gitar
Onatkut Varis - Bas
Ege Yavas - Davul

Cultus

1992 yılında İstanbul’da kurulan Speed/Thrash Metal grubu.

Burak Atalay: Vokal, Gitar
Cenk-iz Açikgöz: Gitar, Geri Vokal
Baris Naim: Bas, Geri Vokal
Serkan Özkaya: Davul

Cruor Ignis

2005 yılında İstanbul’da kurulan Melodik Death Metal grubu. Daha sonra isimlerini Epure olarak değiştirmişlerdir.

Onur Oral
Kenan Cakir
Eser Apaydin
Can Adiguzel

Crossfire (Türkiye)

1998 yılında Ankara’da kurulan Power/Thrash Metal grubu.

Oz Sel - Gitar
Kaan Dirgin - Bas
Rifat Koyuncu - Bas
Can Besli - Davul
Kerem Besli - Gitar

Crisis (Türkiye)

Ankaralı Death Metal grubu.

Vocal - Özgür Demirtaş
Gitar - Özgür Lale
Gitar - Hakan Köseoğlu
Bas - Sancar Sönmez
Davul - Sertaç Durmaz

Courtyard

27 Subat, Çarsamba 2008 | yazan: sozt
İzmirli Heavy metal grubu.

Mert Guvener - Vokal
Ferhat Intepe - Gitar
Egemen Kursunlu - Bas
Reva Kurt - Davul

Corroded (Türkiye)

1997 yılında Ankara’da kurulan Death / Grind grubu.

Tolga Oskay - Vokal
Levent Yener - Bas
Cenker Yilmaz - Gitar
Emre Cagatay - Davul

Corona Borealis (Türkiye)

1998 yılında İstanbul’da kurulan Melodik Death Metal grubudur.

Mehmet - gitar
Dogus - bas, vokal
Kadir - vokal
Sinan - bas
Yalcin - davul

Core (Türkiye)

1998 yılında İstanbul’da kurulan Death/Grind grubu. Zafer Kabadayı ve Murat Ekşi tarafından kurulmuştur. Daha sonra Zafer gruptan ayrılmıştır.

Murat (aka Hain) - vokal
Hakan - gitar
Alper - bas

Consume

1995 yılında İzmir’de kurulan Brutal Death/grindcore grubu.

Engin - Davul
Evrim - Bas & Gitar
Gürkan - Gitar
Orhan - Vokal

Constantinopolis

27 Subat, Çarsamba 2008 | yazan: sozt
2000 yılında İstanbul’da kurulan Folk/Melodik Death Metal grubu.

Savas - Gitar, vokal
Yaız - Davul
Süha - Gitar

Conchadors

2003 yılında Afyon’da kurulan Heavy Metal grubu.

Anıl Ekizoğlu - Vokal
Altuğ Ekizoğlu - Gitar
Gökhan Gültekin - Bas
A.Volkan Günakın - Davul

Comma

1998 yılında İstanbul’da kurulan Progressive Metal grubu.

Ufuk Özkurt - Vokal
Barış Dokuzer - Klavye
Emre Günaydın - Davul
Emre - Gitar
Volkan - Bas

Cidesphere

1999 yılında Ankara’da kurulan Technical death metal grubu.

Oral Akyol - Vokal
Aydin Aytac - Gitar
Basar Cetin - Bas
Taylan Firat - Gitar
Onur Ertem - Davul

Cenotaph (Türkiye)

1994 yılında Ankara’da kurulan Technical Death/Grind metal grubudur.

Batu Cetin - Vokal
Cağlar Yürüt - Davul
Basar Cetin - Gitar
Cihan Akun - Gitar
Cenker Yilmaz - Gitar

Cenk Han Alkaya

Cenk Han Alkaya müzik hayatına lise yıllarında davul çalarak başladı ve 1998’e kadar davul çaldı. Aynı sene kurduğu grupla Marmaris’te şarkı söylemeye başladı İstanbul’a dönüşünden itibaren davulculuğu tamamen bırakıp, şarkı söylemeye devam etti. Nuri Candaş’tan şan ve opera dersleri aldı. Bestelerini ve şarkı sözlerini yazmaya başladı. Aynı zamanda kurduğu "Sodapop" adlı cover grubuyla bir çok mekanda alternatif rock tarzında müzik yaptı.

2004 ten itibaren hayalini kurduğu albüm için Faruk Kavi Mert Alkaya ve Serkan Çeliköz ile çalışmalarını sürdürdü 2008 in ilk aylarında prodüktörlüğünü de üstlendiği albüm kayıtlarını bitirdi.

Cem Karaca

Ermeni kökenli İrma Felekyan’la (Toto Karaca) , bir Azeri Türkü olan Mehmet İbrahim Karaca nın 5 Nisan 1945’de Ìstanbul’da dünyaya gelen ilk çocuğudur. O zamanlar Cumhuriyet tarihinin ünlü tiyatrocularından sayılan bu çift , evliliklerinde altı yıl sonra Muhtar Cem Karaca yı dünyaya getirirler. Cem Karaca için müzikle asıl buluşması 14 yaşındayken olur. .Cem karaca o sıralarda suadiyeli nesrin adında ki bir kıza aşık olur. Kızı, Johnny guitar isimli parçayla etkilemek ister. Lakin Cem Karacanın bu şarkısı Nesrinde çok annesini etkiler. Ve Toto Karca sayesinde Cem Karaca Müziğe başlar.

Cem Karcanın profesyonel yaşamı "apaşlar" grubunun solistliğini üstlenerek başlar. Bu grupla Hürriyet gazetesinin düzenlemiş olduğu Altın Mikrofon yarışmasına katılırlar. Ve söyledikleri Emrah parçasıylada dereceye girip adlarını duyururlar. Bu dönemde Cem Karaca iki kulvarda öne çıktı. Biri Pop müziğin alışılmış formlarına bağlı fakat güzel şarkı sözleriyle desteklenen yorumlar., Diğeri ise Anadolu ezgilerinin pop-rock la buluştuğu farkıl bir yorumdu. Bazı parçaların sözlerinde toplumsal gerçekler , yaşanılanlar yansıtılmaya başlandı. Tepkiler , isyanlar ve Cem Karacanın Mükemmel yorumuyla şarkılar insanlar karşısında çok yol katetti .1969 da apaşlardan ayrılan Cem Karaca Basçısı Seyhan Karabay la birlikte Kardaşlar grubunu kurar. Cem Karaca ve arkadaşları bu dönemde Anadolu Rock denilen tarzı yarattılar. Onlar bu dönemde bu kimliğe sahip çıkan tek gruptu. 12 Mart döneminin baskıcı atmosferine karşı durdular.

1972 de kardaşlar dağıldı. Cem Karca işte bu dönemde Moğollar’la buluştu. Moğollarla birlikte çıkardığı "namus belsı" albümü çok geniş kitlelere ulaştı. Rock temaları artık eskisinden dahada ağır basıyordu. Bundan sonra "Dervişan" adlı grubu kurdu. Bu dönem sanatçının en radikal müzik dönemiydi. Tamirci Çırağı ve 1 mayıs bu dönemde ortaya çıktı.

Cem Karaca çalışmalarının çoğunda bu bozuk düzene isyan etti. Cem Karaca bundan sonra da "Edirdahan" grubunu kurar. Bu grupla "Safinaz" adını verdiği albümü yapar. Albüme adını veren Safinaz bu ükede yapılan ilk rock opersı olarak bilinir. Ve bu albümde Nazım Hikmet ve Ahmet Arifin iki uzun şiirini besteler Cem karaca.

1979 da yoğun baskılar sonucu almanyaya gider. Burada ülkenin önemli orkestralarıyla çalışmalarını sürdürür. Yeni besteler yapılr. !987 de Türkiyeye geri döner. Ama "Turgut Özalın elini öptüde geldi" söylentileriyle birlikte de gelir. Görüşlerinde ki yumuşama Cem Karacanın bazı kesimler tarafından yadırganmasına sebep olur. Müzik ruhundan fazla ödün vermeyen Cem Karaca , Bu dönemden sonra "Merhaba Gençler ve Her zaman genç kalanlar" , "Töre" , "Yiyin Efendiler" , "Nerde Kalmıştık" ve "Bindik bir alemete" isimli albümleri yapar. Bazı albümleri Cahit Berkay ve Uğur Dikmenle beraber yapar Cem Karaca. Ağır Roman filmindeki yeniden yorumlanmış "Resimdeki Göz Yaşları" ile yeniden gündeme oturur. Son albümünde ise Moğollar ve Kurtalan Express üyeleriyle çalışır. Birkaç şiir çalışmasında yer alır Hep Kahır şarkısını burada yeniden şiir şeklinde okur. Kahpe Bizans fiminde küçük de bir yer alan Cem Karaca bu filmin soundtrackında 3 şarkı seslendirir. Ölümünden önce son iki yılı Bar ve Konserlerde şarkı söylerek geçirdi. Cem Karaca ve Yol Arkadaşları grubuyla birçok konser verdi. Bu grubuyla beraber Murathan Mungan şarkılarından oluşan albümde Yeni Türkü’nün unutulmaz şarkısı Göç Yollarını seslendirdi, Vefatından sonra Hayvan Terli adında bir albumu çıkan Karaca’nın, 2006 yılında ise birçok sanatçının bir araya gelmesiyle ortaya çıkan Cem Karaca Mutlaka Yavrum Albumu yayına sürüldü.

Türkiyede artık bir çok şey değişti. Ecevitin eski Ecevit olmadığı gibi. Artık bir zamanların Radikal tutumlu insanları, bu radikal tutumundan zamanla vazgeçtiler. Cem Karaca bir söyleşisinde eskiden siyah ve beyaz vardı ama artık ben gri tonlardayım der. Ve aynı programda ben hala solcuyum ama inançlıyımda der. Cem Karaca Müzik Felsefesinden hiç ödün vermedi. Toplumsal sorunlar ve sevgi, Anadolu ezgileri hep müziğinde yer aldı.

ve Bir pazar sabahı 8 şubat 2004 te solunum yetmezliği sebebiyle geçirilen kalp krizi nedeniyle aramızdan ayrıldı. Ertesi gün Cenazesinde on binlerce kişi vardı. O istememişti devlet töreni ve alkışlar... Kırgın oldugunu söylüyordu arkadaşları devlete... ve yakışır bir biçimde aramıza veda etti.

Cem Köksal

Cem Köksal 3.7.1976’da İstanbul’da doğdu. Müziğe ilkokul çağında mandolin çalarak başladı. Çocukluğu anne ve babasının da etkisiyle 60’ların müziklerini dinleyerek geçen Cem’in mandolinden gitara geçişi 1987 yılına rastlar.

1991-1992 yıllarında Derya Yener’den aldığı teorik müzik dersleri müzikal gelişiminde önemli rol oynar. Bu sıralarda arkadaşlarıyla İstanbul Kadıköy’de bir bodrum katında müzik çalışmalarına devam etmekte, aynı zamanda okumakta olduğu Alman Lisesi’nde müzikal faaliyetlere katılmaktadır. Günün popüler rock grupları her ne kadar ilgisini çekse de bir süre sonra değişiklik arayışına girer ve büyük ölçüde Johann Sebastian Bach’ın “Air” inin etkisi ile müzikal görüşü ve üretkenliği farklı bir yönde gelişir. Artık klasik müzik Cem Köksal’ın hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Tercihlerini hep tonal modlardan yana kullanmaktadır ve Johann Sebastian Bach onun en büyük kahramanlarından biri olmuştur. Tam bu dönemde aldığı bir albüm müzikal görüşünü yeni bir senteze yönlendirir. Bu Yngwie J. Malmsteen’in “Odyssey” idir. Klasik müzik öğelerinin modern müzikle ölçülü bir şekilde harmanlanması, gitarın son limitlerinde kullanılması ve şarkıların akıp giden binlerce notaya ve çok kuvvetli sounda rağmen oldukça melodik olması onu derinden etkiler.

Çalışmalarını gitar tekniğinde mükemmelleşmeye yönlendiren Cem Köksal, standart tekniklerde olduğu kadar alternatif tekniklerde de (Sweep Picking gibi) şaşırtıcı gitar yeteneğini sergilemeye başlar. Gitarın anatomisine merak salan Cem Köksal aylarca süren bir çalışmanın sonunda tümüyle kendi dizaynı olan (Shark) bir gitar yaratır (Kaynaklar: Make Your Own Electric Guitar by Melvyn Hiscock, Building Electric Guitars by Martin Koch). Müzikal olgunluğa eriştiğini hissettiğinde ilk albümünü üretmek için çalışmaya başlar. Beste ve düzenlemeleri yapmak, sözleri yazmak dışında albümü kendi kaydetmek istemekteydi. Bu tek kişinin altından kalkması zor gözüken bir yük olmakla beraber Cem Köksal’a göre istediği ürünü elde etmenin en iyi yoluydu. Çalışmalarına yine okuyarak başlar. İki yıl boyunca bulduğu kaynaklarla kendini eğitir. Stüdyo şemalarını çizer, kendine uygun ekipmanları tespit eder ve 2002 yılında kendine ait Stüdyo 29’u kurar. 2003 yılının Nisan ayında Sanat ve Marka ekibinin düzenlediği bir organizasyon olan Yngwie Malmsteen İstanbul ve Ankara konserleri vasıtası ile Yngwie Malmsteen ile tanışma fırsatı bulur ve albüm ile ilgili görüşlerini paylaşır. 2003 yılı içinde kayıtları tamamlanan albüm, “Set me Free!!” adını aldı ve müzik severlerin beğenisine sunuldu.

2005 yılına gelindiğinde Coca-Cola Soundwave turnesinde 150.000 kadar üniversite öğrencisiyle buluşan Cem Köksal,gösterdiği performansıyla büyük ilgi topladı.

2006 yılına gelindiğinde 11 ili kapsayan bir turnede,Deep Purple ve Rainbow gibi grupların solistliğini yapmış ünlü sanatçı Joe Lynn Turner ile 2006 yılı için planladığı Cem Köksal-Joe Lynn Turner projesi kapsamında tekrar hayranlarının karşısına çıktı.200.000 civarında dinleyicisiyle buluşup,Projenin Bursa ayağında 35.000 kişinin karşısında muhteşem bir şov sergilediler.
Eşsiz bir sahne performansı ve kitleyicisi toplayan Cem Köksal,bu projede yer alan sahne performansı ürünü olan bir LİVE DVD ve Cd yi 27 Şubat 2007’de piyasaya sürdü..

Cem Köksal,bu günlerde 2007 Nisan Ayında ikinci albümünü çıkarmaya hazırlanıyor.

Cem Adrian

30.11.1980 tarihinde Edirne’de doğmuştur. Yugoslav kökenli bir ailenin 2. çocugu olan Cem Adrian müzik çalışmalarına ortaokul yıllarında başlamış ve ilk kayıtlarını yine o tarihlerde yapmıştır.
18 yaşında başladığı radyoculuk hayatına 6 yıl devam etmiş, bu süre içinde tiyatro ve fotografçılık eğitimi almış, çalıştığı radyonun kayıt stüdyosunda kendine ait yaklaşık 250 şarkı kaydetmiştir.

2003 yılında İstanbul’da Serkan ve Efkan Erdal’la kurdukları Mystika isimli etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak çeşitli mekanlarda sahne almıştır.

2004 sonbaharında Fazıl Say’ın davetiyle Bilkent üniversitesi sahne sanatları fakültesinde özel öğrenci statüsünde eğitime başlamış, 2005 şubat ayında "Ben bu şarkıyı sana yazdım" isimli ilk albümünü yayınlamıştır. Albüm sanatçının 1997 ve 2003 yılı arasında Edirnede kaydettigi amatör demoların ve 2004 ekim ayında Fazıl Say’la verdiği ilk akademik konserinden kayıtların bir derlemesidir. "Demo albüm" niteliğindeki bu çalışma müzik sektöründe 16000’lik bir satış başarısı göstermiş, alternatif müzik kategorisinde olmasına ragmen pop müzik listelerinde üst sıralarda yer almıştır.

2005 yılında Babylon konserler dizisi başta olmak üzere Türkiye’de verdiği konserlerini, 2005 eylül ayında Hamburg müzik sezonunun açılışında Fazıl Say, Bremen jazz festivalinde Burhan Öcal ve Fazıl Say’la sürdürmüştür.

2006 yılı ocak ayında prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği ve 2006 sonbahar aylarında yayınlanacak olan 2. albümü ve kitabı "Aşk bu gece şehri terk etti" nin çalışmalarına başlamıştır.

Celestial Asylum

1998 yılında Ankara’da kurulan Melodik Power Metal grubudur.

Özgür - Vokal
Arda - Lead, Ritim & Klasik Gitar
Anil - Ritim & Klasik Guitar
Evren - Klavye
Firat - Bas
Kemal - Davul

Catastrophe

2005 yılında Bursa’da kurulan Death Metal grubu.

Anil Tuzun -gitar
Ferhat Buyuk - gitar
Selçuk Ozcan - davul
Özgür Oksuz - vokal

Catafalque

Catafalque’ ın yaptığı müzik türü "Doom/Gothic Metal" olarak tanımlanmaktadır. Bununla birlikte, Catafalque’ ın müziği klasik Heavy ve Doom Metal elementleri ile otantik melodi ve ezgileri içermektedir. Örnekle tanımlamak gerekirse Paradise Lost, Crematory, Moonspell gibi grupların müzikal yapısı ve The Gathering, Within Temptation, Lacuna Coil gibi bayan vokal ve yoğun klavye kullanan gruplarla aynı tarzda, fakat farklı bir kültürel ,folklorik yapının sentezini oluşturmaktadır.
Günümüzün Catafalque’ ı 1997 yılının kışında kuruldu. Fakat şu anki kadro ilk kadro değildir. Aslında, grup aynı isimle 1991 yılında kurulmuştur. Bugün, ilk kadrodan kalan tek eleman Gokhan Orhun Diren (Davul ) dir.
1997 yılının kışında gruba Emir Atay (Gitar) ve 1999 yılının sonbaharında ise Erman Ulus (Bas Gitar) katılmışlardır.
Daha sonra, gruba katılan Metehan Mert Çakır(Vokal) ve Kasım 1999’da gruba katılan Burcu (Soprano Bayan Vokal) ile birlikte grup, uzun yıllardır yaşadığı "vokal" sorununa kalıcı çözüm bulabilmiştir.
Ağustos 2000’de Erman Ulus’ un gruptan ayrılması ile Alper Tabakçılar (Bas Gitar) gruba dahil oldu. 2001 Şubat ayında ise Emir Atay (Gitar), haklı sebeplerden dolayı gruptan ayrılmak zorunda olduğunu açıklayınca, grup yerine 2001 Mart’ ında yeni bir Emir (Akaydın) buldu.
Bu arada birtakım kişisel anlaşmazlıklar yüzünden Ekim ayı sonlarında Burcu Keskin (Bayan Vokal) gruptan ayrıldı. Yerine bu görevi Özge Özkan devraldı.
Emir Akaydın’ ın yoğun iş temposu nedeniyle gruptan ayrılmasıyla, Catafalque artık yeni bir gitarist almamayı kararlaştırdı ve yoluna toplam altı kişi ve tek gitar (Arın Baykurt) ile devam etme kararı aldı.
Fakat sadece konserler için -ek eleman olarak- "Soul Sacrifice" tan da tanıdığımız Feyzi Ocak gruba dahil oldu. Ve 2002 Mart’ı itibariyle grup şu anki kadrosunu oluşturdu.

Catafalque ’ ın şu anki kadrosu aşağıdaki gibidir:

Metehan Mert CAKIR Vokal
Özge Özkan Vokal
Arin BAYKURT Gitar & Geri Vokal
Alper TABAKCILAR Bas Gitar
Serhan DIREN Klavye & Piyano
Gokhan Orhun DIREN Davul
Feyzi OCAK Gitar (Additional)

Grubun tüm şarkı sözleri Gokhan Orhun Diren tarafından yazılmaktadır. Fakat son dönemde yapılmış olan yeni şarkılarda Metehan Mert Çakır ve Alper Tabakçılar’ ın da yazmış olduğu sözleri bulunan grup, şarkı sözlerinde gotik romantizm, gotik öyküler, aşk, hüzün ve melankoli gibi konuları işlemektedir. Grubun tüm şarkıları kendilerine aittir.

Catafalque, 16 Ocak 2000 tarihinde Yunan Gotik Metal grubu Rotting Christ ile Kemancı’da "Depremzedeler Yararına" düzenlenen konserde sahne aldı.
Uzun süren bir aradan sonra Mayıs 2001’de "Mimar Sinan Üniversitesi Bahar Şenliği" sahne alan grup, Ekim 2001’de "Never To Be Buried" isimli EP’ yi piyasaya çıkardı. Grubun dört şarkısının bulunduğu EP tanıtım amacıyla 100 adet basıldı ve kısa sürede tükendi. Bu EP’ den sonra grup ismini daha fazla duyurmaya başladı.
"Köstebek Müzik" in düzenlediği , Kemancı’ da Ocak 2002 tarihinde düzenlenen, Almora ve Surveillance’ ın da yeraldığı konser sahne aldı.

En son olarak grup, Ankara’da düzenlenen ve 2 gün boyunca süren 5.Rockstation Festivali’nin 2.günü başarılı bir sahne performansı sergiledi.
Grup "Never To Be Buried" isimli EP’ nin 2.basımını "Limited Edition" olarak ve EP’nin ilk basımına göre, içinde TRT2’ de yayınlanan "Rock Market" programındaki sahne görüntülerinden oluşan , "L.O.V.E" isimli şarkılarının video’ su ve grubun bir wallpaper’ ını ekleyerek piyasaya sürdü. Tüm Türkiye’de 5 ayrı şehirde ve 9 ayrı noktada satışa sunulan EP, grubun internet sitesine gelen mesaj ve yorumlara göre, dinleyici tarafından olumlu tepkiler aldı.

Catafalque , bundan sonraki dönem içerisinde ilk albümünü kaydetmeyi ve piyasaya sürmeyi planlıyor. Şu an grubun kaydedilmeye hazır tam 15 şarkısı bulunmakta...

Konu ile ilgili olarak, ilk etapta Türkiye’deki firmalar daha sonra ise yurtdışı bağlantılarını kullanarak bu olayı gerçekleştirmeyi amaçlıyor.
Ayrıca grubun şu anki diğer büyük hedefi ise, Avrupa’da birçok değişik festivalde ve birçok değişik grupla sahne almak...

Yusuf İslam

Cat Stevens (asıl adı Stephen Demetre Georgiou, d. 21 Temmuz 1948) şarkı sözü yazarı ve müzisyen. Müzik kariyerinin başlangıcında Cat Stevens ismini almıştır. 1977 yılında Müslüman olmuş ve bundan iki yıl sonra da Yusuf İslam adını almıştır..

Cat Stevens ismiyle tanınmaya başlayan Georgiou, çoğu 1960`lı ve 1970`li yıllarda olmak üzere 60 milyondan fazla albüm satmıştır. "Wild World", "Father and Son", "Morning Has Broken", "Peace Train" ve "The First Cut Is the Deepest" gibi ünlü parçalarıyla hatırlanır.

1976 yılında geçirdiği kazadan 1 yıl sonra İslam dinini seçmiş ve 1979 yılında Yusuf İslam ismini almıştır.
Çocukluğu ve gençliği [değiştir]1948’de doğmuş, Rum bir babanın ve İsveçli bir annenin üçüncü çocuğu olan Cat Stevens’ın asıl adı Steven Demetre Georgiou’dur.

Babası Yunan Ortodoksu olmasına rağmen Steven bir Katolik okuluna gitti. 8 yaşındayken annesi babası boşandı, bir süre beraber yaşadılarsa annesi oğlunu alıp İsveç’e döndü. 16 yaşındayken okulu bıraktı, daha sonra Sanat Okulu`na girdi ama oradan da ayrıldı.

İlk hit parçasını ve albümünü 18 yaşındayken yaptı. "I Love my Dog" şarkısı Cat Stevens’ın doğuşu anlamına geliyordu. 1966 yılında Matthew and Son albümünü piyasaya sürdü. Bu dönemde Cat Stevens ismini aldı. 1967’de yayımlanan New Masters albümü fazla tutulmadı, bu albüm sonradan birçok kişi tarafından yorumlanan The First Cut Is the Deepest parçasıyla hatırlanır.

1968’ların başında 19 yaşındayken Stevens tüberküloza yakalandı. Aylarca hastanede yattığından müziğe tekrar dönmesi 1970`i buldu.

1970’de yayımladığı folk müzik temeline oturtulmuş, önceki albümlerinden de biraz farklı sayılan Mona Bone Jakon yayımladı. Bu albümde o dönemki aşkı Patti D’Arbanville için yazılmış (daha sonra bir klasik halini alan) "Lady D’Arbanville" parçası da yer alır. Cat Stevens, 1970`in ikinci yarısında yayımladığı uluslar arası bir başarı yakalayan Tea for the Tillerman albümüyle yoluna devam etti. Wild World parçası bu albümdeki en beğenilen ve popüler parça oldu.

Kendine has bir müzik oluşturan Stevens 1971`de çıkardığı Teaser and the Firecat albümüyle başarının tadını çıkarmaya devam etti. Bu albümde "Peace Train", "Morning Has Broken" ve "Moonshadow" gibi birçok hit parça yer alıyordu.

1970`li yıllarda yeni albümler yayımlamaya devam etti.


Müslüman oluşu [değiştir]1976 yılında bir kaza sonrası boğulmak üzere olan Cat Stevens, Allah`a kurtarması için yalvarmaya başladı. Yıllar sonra VH1 kanalında o anı şöyle anlattı: "Bir anda kendimi tuttum ve "Oh Tanrım, eğer beni kurtarırsan senin için çalışacağım, dedim". Bu ölüme yakın deneyim onun ruh halini değiştirdi. Kardeşi David, kudüste bir camide görüp ve içimi rahatlatı diyerek aldığı Kur’an-i Kerim’i Cat Stevens’a hediye etti ve Stevens`ın İslamiyet`e geçişi başlamış oldu. 1977 yılında Müslüman olarak Yusuf İslam adını aldı.

Değişimini ilerleyen yıllarda müzikle uğraşmayı bıraktı. Sahnelerden uzaklaştı, hatta müzik şirketlerinden artık albümlerinin dağıtılmamasını rica etti fakat bu talebi reddedildi.

Ancak 2006 yılında oğlunun evinde eline aldığı gitar ile birlikte bu kararını 28 yıl sonra değiştirdi. Önce kendi eski şarkısı olan Father and Son şarkısını Ronan Keating ile söyledi. Ardından 2006 yılında ’An Other Cup’ albümünü çıkardı.

Şu an karısı ve beş çocuğuyla birlikte Londra’da yaşamaktadır.


Albümler
Cat Stevens adıyla ;
Cat Stevens`ın son pop albümü Back to Earth (1978)Matthew & Son (1966)
New Masters (1967)
Mona Bone Jakon (1970)
Tea for the Tillerman (1970)
Teaser and the Firecat (1971)
Catch Bull at Four (1972)
Foreigner (1973)
Buddha and the Chocolate Box (1974)
Saturnight (Live in Tokyo) (1974)
Numbers (1975)
Izitso (1977)
Back to Earth (1978)
Majikat (2005)
Gold (2005 derleme)
Birçok derleme ve antoloji..

Yusuf Islam adıyla:The Life of the Last Prophet (1995)
I Have No Cannons that Roar (1998)
Prayers of the Last Prophet (1999)
A is for Allah (2000)
I Look I See (2003)
An Other Cup (2006)

Carpocrade

1998 yılında Ankara’da kurulan Symphonic Black Metal/Avant-garde grubu.

Erman - gitar & vokal
Ergin - gitar
Eren - bas
Cenk - davul

Can Güney

1971 İstanbul doğumlu olan Can Güney 1986 yılından bu yana sürdürdüğü müzik yaşantısını, ilk solo albümüyle pekiştirdi. Ayna grubunun kurucuları arasında yer alan Can Güney, grupla birlikte 4 albüm ve 500 den fazla konserde elektro gitarıyla eşlik etti.

Daha önce Oya Bora, Fatih Kısaparmak, Harun Kolçak, Yonca Lodi, Şevval Sam, Banu Zorlu, Ümit Sayın, Grup Turkuaz, Grup Vitamin, Zeynep, Birkaç İyi Adam, Sibel Alaş ve bir çok ünlü isimlerle çalışan Can Güney bu albümünde baste ve yorumcu kimliğiyle de dikkatleri çekiyor. Albümünde 6 parçanın bestesi kendisine ait olan Can Güney için kendisine her konuda destek olduğunu her fırsatta dile getiren yılların eskitemediği Ersen Dadaşlar, "Can Güney modern çağın en güçlü rockçısı olacaktır" dedi.

Zeynep Talu’nun ilk kez vokal yaptığı albümde bir, dikkat çeken önemli olayda, Erkin Koray’ın albümünde "Gönül Salıncağı" adlı eserde çalmış olduğu bongoları tam 35 yıl aradan sonra tekrardan Can Güney’i kırmayarak stüdyoda bongoları çalan yılların tecrübesi Sayın İlkin Dinletir’in performansıdır.

Cadaverous (Türkiye)

Bursa’da kurulan Death Metal grubu.

Mehmet Hatip - gitar
Burak Cavdar- gitar
Kenan Haliloglu - davul
Erhan Balkan- bas