13 Ocak 2009 Salı

Ayyuka

2001 yılında Eskişehir’de kurulan grubun kadrosunda Alican Tezer (davul), Altan Sebüktekin (bas), Ahmet Kul (gitar), Özgür Yılmaz’dan (vokal, gitar) bulunuyor.

Grup; Sonic Youth, Jonathan Richman konserlerinde açılış grubu olarak sahne almalarının yanısıra Rock İstanbul 2005, Rock N Coke 2007 gibi festivallerde ve Peyote, Balans, Roxy, Studio Live gibi birçok klüpte sergiledikleri performanslarla önemli bir dinleyici kitlesi edindi. 2003’te Boğaziçi Üniversitesi Battle of the Bands yarışmasında üçüncülük ödülü alarak ismini duyuran Ayyuka’nın dinleyicileri tarafından merakla beklenen ilk albümü Voltaj etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı.

14 parçanın yer aldığı albümde Orhan Gencebay’ın "Ümitsiz Aşk" isimli parçasının dışında tüm parçaların söz ve besteleri Ayyuka’ya ait. Sözlük anlamı olarak "gizli bir şeyin ortaya çıkması" ve "göğün en yüksek noktasına doğru" anlamını ifade eden Ayyuka, grup için bir anlamdan çok bir hareketi ifade ediyor. Ayyuka’nın müziğine bir tür bulmak zor. Çünkü belli bir tarza bağlı müzik yapmıyor; Anadolu rock’tan arabeske, punk’tan funk’a uzanan bir müzik yelpazesi sunuyor.

Grubun ilk klibi grup üyeleri tarafından "Takınak" isimli parçaya çekiliyor.

"Bu topluluğun adı her şeyi anlatmaya yetiyor. Gizemin ortaya çıkışıyla ya da göğün en yüksek noktasına varışla özdeş Ayyuka, doğaçlamalara dayalı müziğiyle adının sahip olduğu anlamların tüm ipliklerini sabırla eğiriyor. Anadolu rock, arabesk, punk, surf, saykodelik rock, funk; hepsi bir arada, ama elmalarla armutların toplamı değil Ayyuka’nın müziği. Batıda yapılan bir müziğin, bir türün yerel motiflerle kolaylıkla harmanlanmış basit bir uzantısı da değil Ayyuka’nın müziği. Çünkü bu müziğe gerçek rengini ve tonunu çalan şey, yerel tatlar taşıyan doğaçlama ruhu. Ayyuka’yı yıllarca çaldığı mekanlardan tanıyanların rötarlı ilk albümü dinlediklerinde hemfikir olacakları konu, altı yıl beklemeye değdiği olacak. "Susuz çölde balık, deniz dibinde deve" olan Türk Rock Müziği talihsizliğini az buçuk kıracak bir şans olabilir mi Ayyuka? Karar sizin!" (Murat Beşer)

AYNA

Grup 1996 yılında ERHAN GÜLERYÜZ ve CEMİL ÖZEREN tarafından kurulmuştur.Bir sabah yapımcıları EROL KÖSE tarafından aranırlar ve EROL KÖSE onlara hemen televizyonu açmalarını söyler ve televizyonda kendi gruplarının isiminin AYNA olarak yayınlandığını görürler ve bu ismi çok beğenirler ilk kez bir anonim parça CEYLAN adlı parça ile televizyonlarda yayınlanmaya başlarlar ve bu parça ile büyük bir çıkış yakalarlar.
Fakat zamanla CEMİL ÖZEREN gruptan ayrılır ve destan grubunun 3.albümünde yer alır ayna grubunun en tanınmış isimleri ise ERHAN GÜLERYÜZ ve CAN GÜNEY dir

GRUP sırasıyla şu albümleri çıkarmıştır>>>

1_1996_GİTTİĞİN YAĞMURLA GEL
2_1997_DÖN BAK AYNAYA
3_1999_ŞARKILAR_TÜRKÜLER
4_2000_ÇAYIMIN ŞEKERİ
5_2002_BOSTANCI DURAĞI
6_2004_DENİZDEN GELİYORUZ
7_2005_BUĞU SU (ens.)
8_2006_NEFES

ŞU ANKİ GRUP ÜYELERİNİ TANIYALIM ???

(ERHAN GÜLERYÜZ)
1966 İstanbul Çekmece doğumlu. Müziğe ortaokul yıllarında davul çalarak başlar.. Lisede gitarla tanışır.. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi bölümünde okurken Hard rock grupları kurar. Üniversiteden sonra Mesleğiyle ilgili işler yapmaya çalışır fakat aklı hep müziktedir. "Takım elbise ve kravat bana uymadı" deyip müzik hayatına atılır.. Ayna grubu ile Turkiyenin 80 ilinde konser turnelerine katıldı. Birçok sanatçıya beste ve söz verdi. Rüzgar Yapım bünyesinde Ayna grubunun yanı sıra müzik hayatına aranjörlük ve yapımcılık çalışmaları ile de devam etmektedir. İstiklalde elleri cebinde adımlarını sayarak düşünen biri görürseniz muhtemelen o yazacağı şarkıyı düşünen Erhan Güleryüz olacaktır... Ama gözlüksüz tanıyabilirmisiniz bilemem..

(CAN GÜNEY)
1971’de istanbulda doğar.dünyaya geliş amacı gitar çalmaktır.
ayna gurubunun kurucularından.aykırı bir gitaristtir.inanılmaz bir sahnesi vardır.iletişimi olağanüstüdür.gitarla sevişir.
sololarındaki mimikleriyle izleyenleri kendinden geçirir.
erhan güleryüz onun için "dünyanın en iyi gitaristi" yakıştırması yapmıştır.
kendi grubuyla çeşitli mekanlarda sahneler almaktadır.
bir de "can guney ve adaşlar" adlı grubuyla solo çalışması olmuştur.
gruba ismini veren bir zamananların usta ismi ersen dadaşlar : "Can Güney modern çağın en güçlü rockçısı olacaktır" demiştir.
kadıköyde gitarİstanbul adında bir müzik mağazası da vardır.

(ORKUN ÇOLAK)
03.05.1977 istanbulda doğar.
Ayna grubunun cool klavyecisi.
müzik hayatına nasıl başladığına dair bir bilgi bulunmamakta,
kendisinin de çok fazla umrunda olduğunu sanmıyoruz :)
repartuar köpekleri,karambol ve goygoy adlı eğlenceli rock gruplarının
kadrosunda yer alır.
9 senedir ayna grubunun emekçilerinden.
keyifli bi adam.

(CAN ERGENLER)
gruba can güney vasıtasıyla dahil oldu.
grubun en genç üyesi. "daha düne kadar hayranı olduğum insanlarla aynı sahneyi paylaşmak gurur
verici" sözünün sahibi.gayet karizmatik.
sahnesi oldukca başarılı.sempatik.
son göz ağrımız.
murathan arazdan sonra benimsediğimiz tek bassçı.seviyoruz.

(FERDA ORÇUN ACA)
müziğe küçük yaşlarda gitarla başlar.
gitar çalmayı babasından öğrenir.
marmaris’de çeşitli mekanlarda çalar,söyler.
sonraları davula merak salar.
sahnenin gerisinde durmayı günden güne benimser.
genç yaşta aynaya dahil olur.
denizden geliyoruz albümünden beri grupla birlikte.
bülent akbay’dan sonra onun yerini almak kolay değildir.
ama zamanla sempatikliği ve sıcak kanlılığı ile ayna hayranlarının sevgisini
kazanır.konserlerde kendinden geçer.
deli davul çalar.bayılırız.

Aylin Aslım

Almanya’nın Lich isimli küçük bir kasabasında dünyaya geldi.

1994’ten itibaren İstanbul’un çeşitli canlı müzik mekanlarında yabancı coverlar söyledi. 1996’da beş kızdan oluşan “Zeytin” adlı rock grubuyla canlı müzik piyasasında dikkatleri çekti.

1998 Roxy Müzik Günleri’nde 2.’lik ve 1999 Roxy Müzik Günleri’nde Jüri Özel Ödülü kazandı. 1998’de “Süpersonik” adlı grubu kurdu ve oldukça alışılmadık elektronik altyapılı parçalardan oluşan repertuarına karşın kısa sürede kendine has bir izleyici kitlesi yarattı.

Gelgit albüm kapağı2000’de “Gelgit” isimli alternatif elektronik pop albümünü Power Records’dan çıkardı. 2000’de müzikal direktörlüğünü yaptığı “H2000” organizasyonunda, BUSH, Chumbawamba, GusGus, Lamb Jay Jay Johanson gibi dünya müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştı. 2001’den itibaren H2000, Creamfieds ve Rockistanbul gibi büyük organizasyonlarda ve Tindersticks, HIM, Placebo, Macy Gray ve Queen Adreena gibi büyük konserlerin açılışında sahne aldı.

2003’te Mor ve Ötesi, Athena, Bülent Ortaçgil, Vega, Feridun Düzağaç, Bulutsuzluk Özlemi ve Koray Candemir’le birlikte “Savaşa Hiç Gerek Yok” single’ında yer aldı. 2003’ten itibaren elektronik sound üzerine kurulu ilk albümünün şarkılarını sahnede “Süt’lü” adını verdiği proje dahilinde, sert rock versiyonlarıyla söyledi. 2003’te ilk albümünde yer alan “Senin Gibi” isimli şarkısı Yunanlı pop müzik sanatçısı Teresa tarafından Yunanca yorumlandı. Teresanın albümü 2005 yılı içerisinde Türkiye’de de yayınlanacak.

2004’te Murathan Mungan’ın “Söz Vermiş Şarkılar” albümünde “Kimdi Giden Kimdi Kalan” şarkısını yeniden yorumladı. 2004’te DJ Mert Yücel’le birlikte yaptıkları “Dreamer” adlı İngilizce single İngiltere’de Baroque Records UK tarafından yayınlandı ve İngiltere’de Balance Chart UK’de 3 numaraya, Amerika’da Balance Chart USA’de 1 numaraya kadar yükseldi. 2004’te Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminde ilk albümünden “Senin Gibi” adlı şarkısı yer aldı.

2005’te Teoman’ın “Balans ve Manevra” filminde rol alan Aylin Aslım, filmin Pasaj Müzik tarafından yayınlanan soundtrack’inde Teoman’ın “Bazı Yalanlar” isimli parçasını yorumladı. Ayrıca Kutluğ Ataman’ın çektiği “İki Genç Kız” filminin soundtrack’inde ilk albümünden “Keşke” adlı şarkısı yer aldı.

Aynı yıl Aylin Aslım Ve Tayfası adı altında Pasaj Müzik’ten Gülyabani albümünü çıkardı. Bu albümden Gülyabani, Ben Kalender Meşrebim ve Ahh şarkılarına klip çekti. Daha sonra Bulutsuzluk Özlemi’nin “Felluce-Bağdat” adlı single albümünde “Bağdat Kafe” adlı şarkıda vokalde Nejat Yavaşoğulları’na ve Çilekeş’in "Yetmiyor" adlı şarkısına eşlik etti.

2006’da da Ogün Sanlısoy ile "Kendin Oldun" şarkısını yorumladı.

Aydilge

Müzik dünyasına daha sekiz yaşında TRT Radyosu Çocuk Korusu sınavlarını kazanarak başlayan Aydilge, ondört yaşında babasının yakasına yapışıp “Elektro gitar istiyorum!” diye tutturmasının sonucunda, ilk gitarını elde etti ve kendi bestelerini yapmaya başladı. Aydilge, “Küçük Şarkı Evreni” isimli ilk albümünü “Oyuncağı müzik olan bir kızın, sürprizlerle dolu oyuncak evi” olarak tanımlıyor.

Lisedeyken evinin garajını Amerikan gruplarına özenerek, prova stüdyosu haline getirmek için ailesine epey bir dil döken ve sonrasında da çeşitli bar ve etkinliklerde sahne alan Aydilge, Ankara’da kalmaktan ve cover yapmaktan tatmin olamayacağını anlayıp üniversiteyi (birincilikle) bitirir bitirmez İstanbul’a taşındı. Müzisyenliğinin yanı sıra yazar olarak da iddialı tavrını sürdüren Aydilge’nin; “Kalemimin Ucundaki Düşler (1998)” Toplumsal Dönüşüm Yayınları, “Bulimia Sokağı (2002)” Remzi Kitabevi, “Altın Aşk Vuruşu (2004)” Everest Yayınları tarafından yayımlanan üç kitabı bulunuyor.

Aydilge’nin ilk albümü “Küçük Şarkı Evreni”, Nisan 2006’da EMI Müzik Türkiye tarafından yayımlandı.

Autumn

1994 yılında Ankara’da kurulan Doom/Death Metal grubudur.

Orkut : Gitar & Bas & Vokal
Emrah : Davul
Seckin : Gitar
Sveta : Kadın Vokal
Kadir : Klavye

Atratus

2002 yılında İstanbul’da kurulan Gothic Metal grubudur.

Çağlar - Bas
Gürkan - Davul
İlker - Gitar & Synths
Çağrı - Gitar

Athor

1998 yılında ERkan Yeşilbaş ve Onur Şengezer tarafından kurulan Athor celtic / gothic metal tarzda müzik yapmaktadır. Brave Heart ya da Conan gibi film müziklerinin Orta Çağ atmosferi, Secret Garden ya da Lorenna McKenneitt gibi kelt melodiler, 1001 Gece Masalları tarzı Arabik öğeler ve hüzün yüklü Doğu Karadeniz armonilerini barındırdığını söyleyen Athor; binlerce yağmur damlasının her birinde gizemli dünyalara açılan kristal kapının şifresinin gizli olduğu ve bu dünyalara geçen insanların kendi hayal dünyalarını realize ettikleri bir çevre yarattıklarını söylüyor şarkı konseptlerine dair. 1998’de kurulup, RSF 6’nın Kocaeli’den katılımcısı olan Athor; bugüne dek A Thousand Rains (Nisan 2000) ve Autumn In Dreamland (Aralık 2001) olmak üzere iki kayıt yaparak dinleyiciye sundu. Sahne konusunda da deneyim sahibi grup, kendi anlattığı kelt-gothic etkili müzikal yapıyı doom metalle somutlaştırıp, sahnelemeyi amaçlıyor.

Altan Seçmen - vokal
Berna Biber - vokal
Erkan Yeşilbaş - gitar
Onur Şengezer - klavye/vokal
Bülent Karayazı - bas
Atakan Öztürk - davul

Athena

Hakan ve Gökhan Özoğuz kardeşler için 1987 yılı ATHENA macerasının başlangıç yılı olarak kabul edilebilir. Aslında o dönemde henüz 11 yaşında olan Hakan ve Gökhan eski Pentagram gitaristi Ümit Yılbar’dan gitar dersleri almak suretiyle ve akabinde Akmar Pasajı’nda ilanlar asarak grubu tamamlayacak bas gitarist ve davulcu arayışına giriştiler. Nihayetinde Akmar Pasajı’nda tesadüfen karşılarına çıkan bir ilanda hem bir isim hem de grubu tamamlayacak bas gitarist ve davulcuyu bulmuş oldular.

O dönemde D.R.I.S.O.D., Nuclear Assult, Slayer, Megadeth ve Metallica gibi gruplardan heyecan duyan grup 4 şarkıdan oluşan ve hardcore thrash sound’lu ilk demolarını da kaydetmeyi başardılar.

Bu sırada 7 şarkıdan oluşan demo “Punished Society” kaydedildi. Athena 14 Haziran 1992 ‘de Türkiye’ye konser vermeye gelen ilk yabancı topluluklardan biri olan Alman thrash devi Tankard’a alt grup olarak Bostancı Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

1993’te thrash soundlu ilk albüm “One Last Breath” piyasaya sürüldü. 1994 yazında Athena Marmaris’te Barfendi adlı mekanda çalmaya başlayan Athena, hardcore, punk ve ska ağırlıklı şovlarında Madness, Busters, The Specials, Bad Manners, Clash, RATM, The Cure ve Sex Pistols gibi grupları cover’ladılar. Bugün sadece anılarda yaşayan ama dönemin müdavimleri için hala çok özel bir yere sahip Captain Hook Bar macerası ise 1995’te başladı. Athena’nın canlı performanslarına başlamasıyla büyük yankı uyandıran Captain Hook, Athena ile kısa zamanda özdeşleşti.

Athena bar performanslarının ardından ilk geniş kitlelere ulaşan albümü Holigan’ın çalışmalarına 1997’de başladı. İlk single Athena nın Nihavend Longa nın melodisinden esinlenerek bestelediği ve ska tarzıyla yorumladığı Skalonga büyük yankı uyandırdı. Ardından ikinci single albümle aynı adı taşıyan Holigan’dı. Yediden yetmişe tüm sporseverlerin dilinde adeta marş haline gelen Holigan bütün listelerde 1 numara oldu.

İkinci albümleri Tam Zamanı Şimdi 1999 Kasım’ında Universal Müzik etiketiyle yayımlandı. Almanya’nın Köln şehrinde yapılan Popkomm Müzik Festivali’ne davet edilen grup, dünyaca ünlü birçok grupla aynı sahneyi paylaştı. Hemen ardından Almanya’dan teklifler alan grup Almanya’nın önde gelen yayın kuruluşlarından WDR’ın sponsorluğunda eski bir Alman ska grubuyla birlikte 3 şehirde konser verdi. Bu konserler sırasında öncü ska labellardan biri olan Pork Pie Records, 11.si piyasaya çıkarılmakta olan “World of Ska” albümüne Athena’nın “Devam Boşver” parçasını aldı.

Athena’nın kariyerinin önemli taşlarından biri de Türk Milli Basketbol takımı için yaptıkları “12 Dev Adam” isimli marş oldu. Ülkemizde olduğu kadar Avrupa’da da büyük yankı uyandıran bu marş Türk Milli Basketbol Takımı nın ateşleyicisi oldu.

2003 yılında ‘Her Şey Yolunda’ adlı albümünü çıkaran grup, aynı yıl H2000 Festivali nde Starsailor öncesi sahneye çıktı. Athena yılın en büyük festiveli Rock’n Coke ile turnesini tamamladı. Pet Shop Boys, Sugababes, Cardigans, Simple Minds, Dirty Vegas gibi bir çok ünlü grup ve sanatçıyla bu festivalde aynı sahneyi paylaştı.

15 Mayıs 2004’te TRT ‘nin teklifiyle Athena Türkiye’yi Eurovision şarkı yarışmasında temsil etti. Athena pop müziğin etkin olduğu bu yarışmada farklı ve alternatif müzik tarzıyla çok beğenildi ve ‘For Real’ isimli şarkısıyla dördüncü oldu. Grubun vokalisti Gökhan, ceketinin iç kısmına çizdiği barış işaretiyle o senenin unutulmaz anlarından birinin yaratıcısı oldu. Yarışma sonunda tüm Avrupa basınının gözbebeği olan Athena, yarışmanın hemen ardından Almanya’da ve Yunanistan’da Universal tarafından For Real’ı single olarak piyasaya sürdü.

Yeni albüm çalışmaları sırasında Doğaç Titiz gruptan ayrıldı. Doğaç’ın ayrılmasından kısa bir süre sonra albüm çalışmalarında Burak Gürpınar’la çalışmaya başlayan grup “Athena” ismini verdikleri albümlerini Haziran 2005’te Pasaj Müzik etiketi ile piyasaya çıkardılar. Albümün prodüktörlüğünü Çağlar Türkmen, Supervizörlüğü’nü ise Tarkan Gözübüyük yaptı. Haziran ayında 17 ili kapsayan “Fanta Gençlik Festivali”ne katılan Athena’yla turnede de çalan Burak Gürpınar Athena’ya katıldı. 2006 yılında yine Pasaj Müzik etiketi ile İT isimli, 5 şarkılık bir EP yayımlayan grup, bu EP içersinde Nirvana’nın Breed isimli şarkısını da kendilerine ait Türkçe sözlerle yorumladı.

2006’nın bir diğer projesi olarak İngilizce albümü hedefleyen Athena, bu albüm için de çalışmalara başladı.

Aşka Özlem

Günümüzde Mete Pere, Veli Yalçın ve Fırat Derat ile yoluna devam eden
"Aşka Özlem" grubu, kurulduğu 1994 yılından bugüne kadar 10 farklı müzisyeni bünyesinde barındırdı.

Mete Pere (Bas Gitar)
Veli Yalçın (Gitar+Vokal)
Fırat Derat (Solist+Gitar)
Ali Akçaylı (Klavye)
Arda Gündüz (Solist)
Burak Beşir (Yan Flüt)
Hasan Abohorlu (Gitar)
İlhan Çinkayalar (Gitar)
Oytun Ersan (Saksafon)
Tarık Altıner (Davul)

Kurulduğu yıllarda Girne yat limanında akustik aletlerle Akdeniz müziği yapan grup yıllar geçtikçe ve elemanlar değiştikçe Rock müziğe doğru bir yolculuk yapmaya başladı. 1960’lı yılların sonlarına doğru Kıbrıs’tan Türkiye’ye gelip LP çıkaran ve listelerde "3 Hürel" in ardından ikinci sıraya kadar yükselmeyi başaran "SILA 4" grubundan sonra Kıbrıs’tan Türkiye’ye gelen ikinci grup olan "AŞKA ÖZLEM" içerisinde Türkovizyon Şarkı yarışması da olmak üzere birçok yarışma ve festivalde K.K.T.C.’yi yurtdışında başarı ile temsil etmiş ve çeşitli ödüller almıştır.

HALUK LEVENT’in 1997 yılında "Arkadaş" albümünün çıkış parçası olarak grubun "AKŞAMLAR" parçasını istemesi ile başlayan dostluk sonucunda DOSTUM,SIR ve DELİVEREN gibi AŞKA ÖZLEM menşeili parçalara soluk veren HALUK LEVENT himayesinde 1999 yılında Set Up Production etiketiyle "Aşka Özlem - Aşka Özlem" ve 2000 yılında da Seyhan Müzik etiketiyle "Aşka Özlem - Romeo ve Juliet" adlı iki albüm çıkaran grup aktif müzik hayatına K.K.T.C.’de devam etmektedir.

Astral Division

2003 yılında Ankara’da kurulan Black Metal grubudur.

Gökhan Selçok : Davul
Ömer Özçelik : Gitar
Murat Sentürk : Gitar
U.Atilim Haslaman : Bas Gitar
Aykut Ipek : Gitar
Ali Riza Uluturhan : Gitar
Serkan Dertli : Bas Gitar

Astrahan

1998 yılında Ankara’da kurulan Heavy Metal/Thrash Metal grubudur.

Gitar&Vokal: Metin Dikkas
Gitar: Ertugrul Yilmaz
Bas: Atifcan Ergin
Davul: Mert Bulut

Assassination

2002 yılında Bursada kurulan Melodik Death Metal grubudur.

Vokal : H.Fatih Akin
Gitar : Utku Dalmaz
Bas : Atakan Gokeer
Davul : Caglar Korun

Aslı

1977 yılında İstanbul’da doğan Aslı Gökyokuş (Aslı) müziğe ortaokul yıllarında kurduğu Phoenix isimli grupla lise yılları boyunca çeşitli konserler vererek başladı. Liseden sonra bazı grup elemanları değişti ve grup Mary Jane adını alarak Beyoğlu Gitar Bar ve Kemancı’da cover müzik yapmaya başladı. Bu dönemde Mary Jane ile çeşitli organizasyonlara katılan Aslı 1.5 sene boyunca Teoman’a back vokal yaptı, aynı dönemde şan ve solfej dersleri aldı.

2000 yılında ’Neresindeyim’ isimli albümü dinleyicilerin beğenisine sundu. Bu albüme çektiği Ölüm Kapımı Çalmasa da, Keşf’i Alem ve Sessizce adlı 3 video klibi de beğeni topladı.

2004 yılının ocak ayında ’Su Gibi’ adlı ikinci albümünü çıkardı. Aslı, prodüktörlüğünü Serkan Çeliköz ve Ozan Öner’le beraber üstlendiği bu albümde aynı zamanda ilk albümde gitaristi olan Ali Karabekir ile de çalıştı.
Aslı Gökyokuş’un (Aslı) üçüncü albümü ise Mart ayı içerisinde NR1 Müzik tarafından yayınlanacak.

Üç yıllık bir aranın ardından çıkacak “Söylediğim Şarkılarda Saklı” isimli yeni albümüyle NR1 Müzik sanatçıları arasına katılan Aslı bu albümde, çoğu kendisine ait olan şarkılarını seslendirirken birçok yetenekli ve deneyimli müzisyenle çalıştı. Kargo grubunun klavyecisi Serkan Çeliköz albümde besteleriyle yer alırken, prodüktörlüğü de üstlendi. Tüm şarkıların düzenlemeleri de Serkan Çeliköz’e ait. Albümde ayrıca, yine Kargo grubundan Selim Öztürk’ün ve Barlas Erinç’in de birer bestesi bulunuyor. Şarkıların kayıt ve miksleri ise Yüksek Sadakat grubundan Uğur Onatkut tarafından yapıldı.

Aslı’nın yepyeni ve modern bir pop/rock soundu taşıyan “Söylediğim Şarkılarda Saklı” albümü, “Dans Etmeye İhtiyacım Var”, “Yalnızlığım” ve “Dergiden Resmini Kopardım” gibi şarkılarıyla 2007 yılının en çok ses getirecek yapımları arasında yer almaya aday.

Asiaminor

1990’da topluluğun bestecisi ve basçısı Kamil Erdem tarafından kuruldu. Topluluğun müziği, Anadolu, Balkanlar ve Orta Doğu’ya özgü tınıların, bu tınılara ters düşmeyecek bir çokseslilikle ve caz anlayışı içindeki özgün bestelerle yorumlanması şeklinde tanımlanabilir. Başka bir deyişle, Asiaminor, yaşadığımız bölgeye ait müzikal değerleri, tüm dünyanın anlayabileceği çağdaş bir müzik diliyle ifade etmeye çalışmaktadır.

Asiminor kurulduğu yıl ilk Avrupa turnesini gerçekleştirdi. 1990 Ekim ayındaki bu turne, Almanya, Avusturya ve İsviçre’yi kapsıyordu. Topluluk, bu turnenin başarısı üzerine 1991’de iki uluslararası festivale davet edildi: Budapeşte Dünya Müzikleri Festivali ve Viyana Wiesen Caz Festivali. Aynı yıl topluluğun ilk albümü "Along the Street" Avrupa’da yayınlandı.

1994’e kadar etkinliklerini sadece Avrupa’da sürdüren Asiminor, bu yıldan itibaren yurtdışı etkinliklerinin yanısıra Türkiye’de de konserler vermeye başladı. Topluluğun ilk albümü Along the Street, 1994’te "Sokak Boyunca" adıyla ülkemizde de yayınlandı. ASIAMINOR Türkiye’de bugüne kadar birçok özel konserin yanısıra, İzmir Avrupa Caz Günleri (1995), Ankara Uluslararası Müzik Festivali (1995), Akbank Uluslararası Caz Festivali (1995), İstanbul Caz Festivali (1996), Bursa Uluslararası Müzik Festivali (1998), Bodrum Musicorama (1998) gibi uluslararası festivallerde çaldı.

Topluluk 1996’da ikinci albümü "Longa Nova" yı çıkardı ve aynı yıl ilk A.B.D. turnesini gerçekleştirdi. Sekiz eyaleti kapsayan bu turnede Wolf Trap Center (Washington D.C.), Spivey Hall (Atlanta) gibi önemli uluslararası performans merkezlerinde konserler verdi. 1997’de İtalya (Festa dell’Unita-Napoli) ve Yunanistan’da (Selanik 97-Avrupa Kültür Başkenti) konserler veren Asiaminor’ün 3. albümü "Kedi Rüyası - Cat’s Dream" de aynı yılın sonunda yayınlandı. 1998’de ikinci kez A.B.D.’ye davet edilen topluluk, bu kez de altı eyalette konserler verdi.

Grup şu anda faal durumda değildir.

Asım Can Gündüz

Asım Can Gündüz 15 Ağustos 1955 İstanbul doğumlu bir gitaristimizdir. Yurt dışında Awesome John ve John Gundez olarak da bilinir.

Uzun yıllar yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye 1980’li yılların sonunda dönmüş ve ilk albümü "Anasının Gözü/Cin Gibi" yi 1991 yılında çıkarmıştır (Kayıt tarihi Ekim-Kasım 1989). Albümdeki parçalardan bazılarının sözlerinin argo kelimeler içermesi nedeniyle albümün satışı o yıllarda yasaklanmıştır. Albümdeki "Turkish Girls" isimli şarkı o yıl BFBS Radio’da (İngiliz radyosu) "ayın en iyi yabancı şarkısı" seçilmiştir.

Asım Can Gündüz, sonraki yıllarda radyo ve TV programları yapmıştır. Energy FM, Power FM, ve Kiss FM radyolarının kurucu üyelerindendir.

2000 yılında Bir Sevgi Eseri ismini taşıyan cover parçalara Türkçe sözler yazarak bir albüm çıkartmıştır.

2001’de Türk medya ve müzik piyasasından soğumuş Marmaris’e taşınmış. Yurt dışı ağırlıklı konser çalışmaları yanı sıra Marmaris içinde belirli mekanlarda popüler kültürde ve medyada fazla reklam ve dikkat çekmeden yabancı turistlere süper konserler vermektedir.

Asfalt dünya

Kuruluşları eski olsa da albümleri Ormanlar Kralı; Pasaj Müzik etiketiyle 2007 yılında çıktı. Albümde yer alan parçalar : Hiç , Beni Severmis O , Bu Aksam Olmayacak , Sakın , Ormanlar Kralı , Katil , Zaman , Son , Bir Aksamin Kalbi.. İlk kliplerini “Beni Severmiş O” adlı parçaya çektiler.

Grup vokal’de M.Emrah Özdamar, bas’da Kadir Keskin, davulda Neco ve gitarda Ertan Haktanır ve Kemal Akçan’ dan oluşuyor.

Ascraeus

1993 yılında İstanbul’da kurulan Thrash Metal grubudur.

Emir Erkal - Gitar, Programlama
Tolga "Zubuk" Yükseloğlu - Vokal
Ahmet "Amor" Akyatan - Bas
Ozgu "Sari" Koyluc - Davul

Asafated

1992 yılında İstanbul’da kurulan Death Metal grubudur.

Tanju Can - Bas & Vokal
Atilla Tutumlu -Gitar
Cenk Turanlı - Gitar
Oğuzhan - Gitar
Cem - Davul

Arcane (Türkiye)

2004 yılında Ankara’da kurulan Thrash/Death Metal grubudur.

Koray Elifer - Vokal
Kaan Dirgin - Bas
Murat Ozturk - Gitar
Cihan Manay - Gitar
Gokhan Cavus- Davul

Apriori (Türkiye)

2004 yılında kurulan Death/Thrash Metal grubudur.

Gökhan - gitar
Hakan - gitar, vokal

Apoplexy (Türkiye)

2001 yılında Ankara’da kurulan Progressive Metal grubudur. Grubun ismi Timesailor olarak değiştirilmiştir.

Beren Ocal - Vokal
Burak Kahraman - Gitar
Kemal Can Oral - Bas
Bahadir Arslan - Davul
Yasemin Turkyilmaz - Klavye

Aphelion (Türkiye)

1999 yılında İstanbul’da kurulan progressive/power metal grubudur.

Bünyamin Geboloğlu: Vokal
Utku Teksöz: Bas
Gürsu Erden: Davul
Mehmet Kıtıki: Gitar
Can Şahin: Gitar

Apathetic

2005 yılında Eskişehir’de kurulan Thrash/Death Metal grubudur.

Erdinç Sahin-Vokal
Ilker Simsekcan-Gitar
Ersin Desticioglu-Gitar
Reyhan Tunali-Davul
Serkan Yildirim-Bas

Antisilence

Türkiye de bugüne kadar çıkan önemli gruplardan biri olan Antisilence 1992 de Erdem ve Barış tarafından kurulan ve ilk zamanlarında Death Metale yakın bir müzik yapan topluluktur. İlk zamanlar Immortal ve birkaç farklı isim alan grup adını Antisilence olarak değiştirir. Vokalde Erdem Çapar, davulda Cengiz Sönmez, Gitarda Barış Ertunç, yine Gitarda Günay Gündüz ve basta Selçuk Uzun dan oluşan kadrosuyla Death Metal soundu taşıyan ilk albümleri New World Order Sucks 1995 yılında çıkar.

Grup albümdeki liriklere baktığınızda politik olaylara, savaşlara değinmiş bunlara karşı tepkilerini dile getirmiştir. Özellikle ben Techno-Logic, Racism On The Rise, This Is Not War gibi parçaları albümün favorisi olarak görüyorum.

2000 yılında çıkardıkları 2. albümleri Suffer Hits de grubun tarzı Hardcore & Thrash arası bir müziğe kaymıştır. Albümde en çok dikkat çeken Türkçe parça “Kesme Sesini” dir. Albüm kadrosu; Vokalde Erdem Çapar, Gitarda Barış Ertunç, Basta Zafer Güven ve Davulda Güray Gürsoy dan oluşmaktadır. Grubun 1995 teki ilk albümü New World Order Sucks daha sonra düzenlenip CD formatında da sunulmuştur. Antisilence ı 2003 senesinde Dio, Kreator, Rotting Christ, Opeth gibi grupların sahne aldığı Rock The Nations 1 festivalinde izledim ve bu konserin son konserlerinin olduğunu belirterek dağıldıklarını açıkladılar.

Antediluvian (Türkiye)

2003 yılında Bursa’da kurulan Melodik Death Metal grubudur. Daha sonra isimlerini Pesteaten olarak değiştirmişlerdir.

H.Fatih Akin - Vokal
Enes Parlar - Gitar, Vokal
Ozgun Gokturk - Gitar
Atinc Aktasli - Bas
Cevret Erturk - Davul

Anorexia

Anorexia, 2000 yılında Ankara’da kurulan Progressive Metal tarzında müzikler yapan bir gruptur.

2002 yılında yayınladıkları Never Died isminde bir EP’leri bulunmaktadır.

Grubun üye listesi:

Ulas Kıvanç : Gitar & Vokal
Fırat Kalecik :Bas
Hakan Gürgenli : Gitar
Burak Demir : Gitar
Caglar Yurut : Davul

Ankh of Gloria

2006 yılında Eskişehir’de Ozan,Sertaç ve Öner tarafından hayata geçirildi. Engin’le biraraya gelen grup, çekirdek kadro olarak bir süre beste çalışmaları yaptı. Daha sonra ikinci gitara Caner’in gelmesinden sonraki süreçte grubun tarzı daha çok Heavy-Thrash olgular içeren fakat aynı zamanda da senfonik melodiler içeren daha sert bir tarza kavuştu.

Değişik gruplarda bir çok konserde sahne alan grup elemanları sonunda Ankh Of Gloria’yı hayata geçirerek Senfonik Metal tarzında senfonik melodilerle metal müziği birleştirdiler, melodiyi temel alan ama aynı zamanda da sert bir yapıya sahip olan beste çalışmaları halen devam ettirilmektedir. Senfonik öğelerden ayrı olarak öne çıkan "Türk Ezgileri" de grubun ileri dönemdeki tarzını belirlemiştir. Bu nedenle gruba Ney eklenmiştir. Türk ezgileri ve senfonik öğeler içeren bir müzik yapmak her ne kadar "kılişe" olarak adlandırılabilinse de, emek harcandığında çok güzel başarılar getirebilecek bir tarzdır.

İstanbul Hikayeleri adlı türk yapımı korku-gerilim oyununa "Kayıp Gölgeler Diyarı" adlı şarkı yaptılar ve Mert Yavaşça’yı grup görsel illüstratörü olarak Ankh Of Gloria ailesine kattılar.

2007 yılı haziran ayı’nda "Dim Motion" adlı bir single çalışması yayınladılar.

Ulusal basın, internet medyasın da Dim motion Single, Kayıp Gölgeler Diyarı ve İstanbul Hikayeleri’nden ötürü kendilerinden bahsettirdiler.

Diğer grup haberleri ve grup geçmişi için Anasayfadaki haberler kısmını da inceleyebilirsiniz.

Ayrıca:

Grubun ismi olan ’Ankh Of Gloria’ daha önce Ozan tarafından yazılan ’Gordia The Glorian’ adlı amatör fantastik kurgu öyküsünün bir yansıması olup, şarkıların hepsi bu öyküde bir yere sahiptir. Bu yönüyle de grubun tarzı Power metal adlandırmasına girmektedir fakat grup bir tarz adlnadırması adı altında sınırlanmak istememektedir. Daha sonra öykü hazır halini aldığında isteyen dinleyicilere bu öykü ulaştırılacaktır.

’Ankh Of Gloria’ adı kelime anlamı olarak birçok değişik anlam içermektedir.Bunlardan grubun benimsediği iki anlam mevcuttur,bunlar: ’Cennetin Anahtarı’ ve ’Eşsizliğin Anahtarı’dır.Müziklerinde ve şarkı sözlerinde de bu kelimelerden yola çıkan grup felsefesi;müziğin eşsizliğine açılmayı bekleyen bir kapıyı açmanın yolu (anahtarı) olmaktan geçmektedir.
Kadro:
Sertaç Özarslan (Gitar)
T.Ozan Doğan (Vokal & Klavye)
Engin Özçelikel (Davul)
Serhat Özdemir (Ney)

Anima

İstanbullu alternatif rock grubu. Vokalde Ceylan Ertem, davulda Ekin Cengizkan, basta Murat Çopur ve gitar-mızıkada Tunçay Korkmaz’dan oluşmaktadır, ayrıca geç katıldığı için kapakta adı geçmese ve klipte gözükmese de, Serkan Çiftçi’nin Animasal adlı ilk albümlerine yaptığı katkılar büyüktür. Birkaç parçada trompet çalmış ve birçok parçada efekt düzenlemeleri yapmıştır. Grubun çıkış şarkısı Joker adını taşıyor. Grubun şarkı sözleri ve tarzı marjinalliği yansıtmaktadır.

Farklı tarz ve dönemlerdeki müzisyenlerin şarkılarını kendi bakış açılarıyla yorumlamaya çalışan ve rengarenk bes insandan kurulan anima grubu, coverladıkları Radiohead, Pink Floyd, Björk, Massive Attack, Erykah Badu, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Yavuz Çetin, Nirvana, Incubus, Jamiroquai, Air gibi isimlerin etkileşimlerini kendi müziğine yansıtıyor ve kendi şarkılarını da ekleyerek idealist ve farklı bir çizgi çizmek için çabalıyorlar.

Progressive, trip-hop, rock dalında daha çok müzik dinlemeye ve eğlenmeye gelen bir dinleyici kitlesi edinme amacındalar.

Ekin Cengizkan

10.01.1981 Ankara’da doğdu.
1986’da Adana’ya taşındı.
1993 yılında davul çalmaya başladı.
1995’de İstanbul’a taşındı.
Selami Sevinç’le çalışmaya başladı.
Eyüboğlu Lisesî orkestrasında çalmaya başladı.
2000 senesinde kadar çeşitli gruplarda cover çaldı.
2000’de YTU STF MTP (kısaltmadır...)’ye girdi.
2001’de Anima’ya dahil oldu.
Şenol Küçükyıldırım’la çalışmaya başladı.
2004’te OEM’le, 2005’te Berkant Çelen Trio’yla İstanbul Caz Festivali’nde
ve Genç Caz Konserlerinde çaldı.
Halen YTÜ’de çalışmalarına devam ediyor.

Murat Çopur

17.03.1977’de Afyon’un Dinar ilçesinde doğdu.
1995’de Isparta’ya yerleşti.
1996’da bas gitar çalmaya başladı.
1996-1999 arası Isparta’da çeşitli gruplarda çaldı.
1999’da Kimya eğitimini bıraktı.
2000’de Yıldız Üntversitesi’nde Müzik Toplulukları’nı kazandı.
2000-2002 arası Efkan Şeşen ile çalıştı.
2000-2002 arası Timmy isimli cover grubuyla çalıştı.
2001’de Anima’ya dahil oldu.
2004’te OEM’le, 2005’te Berkant Çelen Trio’yla İstanbul Caz Festivali’nde
ve Genç Caz Konserlerinde çaldı.
2005’te Ebru Yazıcı ve Keisa Brown’la çalıştı.
2006’da Televizyon Makinası’na dahil oldu.

Ceylan Ertem

26 Aralık 1980’de Adapazarı’nda doğdu.
1992 Adapazarı Çocuk ve Gençlik Korosu’na katıldı.
1995 klavye ve gitar eğitimine başladı.
1999 Akademi İstanbul Müzik Bölümü’nde şan eğitimine başladı.
2000-2001 Ünüşan Koloğlu ile şan tekniği çalıştı.
2001 Anima’ya dahil oldu.
2001-2004 Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Batı Müziği eğitimi aldı.
2003 hip-hop grubu Barikat’a "hava,su,toprak ve ateş" albümlerinin, "gücün varsa sevgi saygı var" adlı şarkılarında eşlik etti.
2004 yılında girdiği Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Dusal Tasarım Prog. Müzikoloji Bölümü’nde eğitime devam ediyor.

Tunçay Korkmaz

13 Eylül 1978’de İstanbul’da doğdu.
ikbaliye ilkokulu, ihsan sungu ortaokulu, kadir has lisesi ve (kendi deyimi ile) marmara üniversite diş hekimliği tımarhanesinde eğitim gördü.
1996 sparus punk grubunu kurdu. sparus’a ait 30 şarkı ile birçok konser verdi.
1998 sparus dağıldı.
1998 herby blues band’i kurdu.
1999 herby blues band, boğaziçi üniversitesinde, birincilik ödülü aldı.
2000 Anima’yı kurdu.
2005 Mızıkçı Melodiler’i kurdu.
2002 yılında girdiği yıldız teknik üniversitesi sanat tasarım fakultesi duysal tasarım prog. kompozisyon bölümünde eğitimine devam ediyor.

Anaflaxia

Anaflaxia, 2003 yılının baharında Hakan Dinçer’in bir solo projesi olarak kurulmuş Thrash/Death Metal grubudur. In to the sound of slaughter (2004) Modus Operandi (2006) isimli iki adet albümleri bulunmaktadır.

Grubun kadrosu:

Hakan Dincer - Bas, Ritim Gitar
Baki Gunay - Lead Gitar
Aytac Unalp - Vokal

Amy Lee

Lee, John Lee ve Sara Cargill çiftinin kızıdır. John Lee disk jokeyi, anne Cargill ise televizyoncudur. Bir erkek kardeşi ve iki kız kardeşi vardır. Aslında üçüncü bir kız kardeşi daha vardır fakat o,henüz üç yaşındayken (1987 yılında), sara hastasıdır ve annesi onu banyo yaptırırken birkaç dakikalığına yanından ayrılmasıyla ve o anda kriz geçiren küçük kız nefessiz kalarak hayatını kaybeder. Amy lee onun cansız bedenini görmüş ve hayatında unutamayacağı bir yara olarak aklına kazımıştır. Fallen albümündeki Hello adlı şarkıda annesine söylediği şu cümle; "Has no one told you she’s not breathing?-kimse sana söylemedi mi, o nefes almıyor" ve The Open Door albümündeki Like You adlı şarkılar, Amy Lee’nin bu ölen kız kardeşi için yazılmıştır. Lee’nin yazdığı bu şarkılarda direk olarak bu kız kardeşe atıflarda bulunulmuştur .Lee,toplam dokuz yıl piyano dersi almıştır. Ailesi ile beraber sık sık taşınmış, Florida ve Illinois’den sonra son olarak Arkansas’a yerleşmiştir. Nitekim Evanescence da burada kurulmuştur. Eğitimi ile ilgili olarak da Pulaski Academy’den mezun olduğu sonra da Middle Tennessee State University’e gittiği bilinmektedir.

AOL Müzik’de yer alan bir röportajında ilk yazdığı şarkılarının Eternity of the Remorse ve A Single Tear gibi iki şarkı olduğunu hatırladığını söylemiştir. İlkini on bir yaşındayken yazdığını hatta o zamanlar klasik müzik bestecisi olmak istediğini söylerken adı geçen ikinci şarkıyı da sekizinci sınıfa giderken yazdığını da eklemiştir.


TARZI:Lee’nin tarzı Viktoryan tarzı kıyafetleri ile ve gothic makyajı ile hemen göze çarpar.Aynı zamanda giydiği kıyafetlerden bazılarını da kendisi tasarlamıştır. Bunlara örnek olarak Going Under parçasının klibinde giydiği kıyafet, 2004 Grammy ödüllerinde giydiği kıyafet ve The Open Door albüm kapağındaki kıyafeti örnek olarak verilebilir. Tasarladığı kıyafetleri tasarladıktan sonra daha uygun bir hale getirmesi için Japon moda tasarımcısı H.Naoto ile çalıştı. Konserlerinde genel olarak korse, uzun etekler ve uzun botlar giymektedir. Ayrıca sol kaşının yanında da bir pieercing’i vardır.Bu da Fallen albüm kapağında göze çarpar.

Genellikle dekoltenin dikat çekmek için yapıldığına inandığından genellikle dekolteli kıyafetler giymekten kaçınmıştır. Fakat Everybody’s Fool parçasının klibinde dekolteli kıyafetler giymiştir. Ama, klipte işlenen konu ve şarkının sözleri birleşince ,insanların dekolteyi ilgi çekmek için yaptığını ve şarkıda da Amy Lee’nin bu tür insanlara olan tepkisi açıkça görülmektedir. Hayranları da Amy Lee’yi bu konuda desteklemektedir.


Amy Lee bir Evanescence Konserinde2006 yılında Blender adlı magazin dergisi, yaptığı listedde Amy Lee’yi rock dünyasının en seksi kadınları arasında göstermiştir. Listede Lee’nin yanısıra Liz Phair,Courtney Love,Joan Jett gibi rock dünyasının ünlü isimleri de yer almıştır


BİRLİKTE ÇALIŞTIGI KİŞLER GRUPLAR:David Hodges & Amy Lee - "Breathe" - The Summit Church: Summit Worship (2000)
David Hodges & Amy Lee - "Fall Into You" (2000, Yayınlanmadı)
Big Dismal & Amy Lee - "Missing You" - Believe (2003)
Seether & Amy Lee - "Broken" - Disclaimer II (2004) ve Punisher Film Müzikleri (2004)
Korn & Amy Lee - "Freak on a Leash" - MTV Unplugged: Korn (2007

Altus Ultionis

Altus Ultionis, 2004 yılında Balıkesir’de kurulan bir black metal grubu idi.

Şarkı sözlerinde satanist ve din karşıtı temalar hakimdir.

Grubun bilinen son üye şekli şöyle idi:

Samet Özgür (Belgamor) : Vokal ve tüm enstrümanlar
Micke Backelin (Sin) : Davul (Lord Belial)
Sarah Özgür : Klavye, Synth

Altona

1996 yılında kurulan İstanbullu Progressive Metal/Rock grubudur.

Aytaç Taşdemir - Gitar
Onur Burgaz - Bas
Özgür Dalak - Davul
Vahdang Makaletia - vokal
Sedat Uygur - klavye

Altar (Türkiye)

Altar, 2002 yılında İstanbul’da kurulan Thrash/Death Metal tarzında müzikler yapan bir gruptur.

Grubun kadro şekli şöyledir:

Yağız Erdemir - Lead Gitar
Alper Tansel - Lead Gitar
Alican Erbaş - Davul

Almora

Türk senfonik rock müzik grubu olan Almora, "Knight Errant"dan Soner Canözer tarafından "Wacken Open Air" sonrası 2001 yılında kuruldu. Klasik rock enstrumanlarının yanında keman flüt yaylı tambur ve soprano vokal örgüsünü, müziğine başarılı bir şekilde adapte etmişlerdir.

Vokalde Ahmet, davulda Serkan, bayan vokalde ve kemanda Nihan, flütte Bilge ve bas gitarda Vefa’dan oluşan Almora ertesi yıl RSF 5’te çıktı. Aldıkları olumlu tepkilerle kısa sürede tanınarak, çok yeni olmalarına karşın hızlı bir üretime giren grup, özellikle yabancı basının övgüsüyle karşılaştı. Bu tepkiler karşısında moral bulan ve çalışmalarına hız veren Almora, 21 Mart 2002’de bir single çalışmayla müzik piyasasına adım attı. Çalışmayı "Standing Still" ve büyük beğeni toplayan "Cyrano" oluşturuyordu.

2002’nin sonlarında ilk albümleri olan "Gates Of Time"ı Zihni Müzik etiketiyle piyasaya sürdüler. Önceki singleda yer alanlarla birlikte 12 parçanın oluşturduğu albüm; Cüneyt Keser’in anısına yapılan "Candle In The Night" ve albüme adını veren enstrümental "Gates Of Time" şarkılarını da içermekteydi. Hızla geniş bir kitleye ulaşan albümün yanında sık çıkılan konserler de Almora adını devamlı olarak gündemde tutmayı başardı. Hem bayan, hem de erkek vokalin bulunduğu Almora topluluğunun tarzı; ’power ile melodik heavy metal arası bir yapı’, veya kısaca ’klasik heavy metal’ şeklinde nitelendirilebilir. Bu albüm birçok yayın tarafından o yılın en iyi albümleri arasında gösteriliyordu. Öyle ki 2002 yılı İstanbul Kemancı müzik ödülleri kapsamında "Yılın Yeni Topluluğu" ödülüne layık görüldü. Bunun yanında "Gates of Time" albümü yurt dışında da ilgi görürken, Ürdün’de 2003 yılının en çok satılan yabancı metal albümlerinden biri oldu.

Almora 29 Ekim 2003 tarihinde yine Zihni Müzik etiketi ile yayınlanan "Kalihora’s Song" adlı ikinci albümü ile tekrar müzikseverlerin karşısına çıktı. Bu albüm de yurt içinde ve özellikle yurt dışında büyük beğeni topladı.

22 Eylül 2004 Çarşamba günü, grubun 3. albümü "Shehrâzad", Zihni Müzik etiketi ile piyasada yerini aldı. Albümün miksajı ve masteringi Serdar Öztop tarafından yapıldı. Shehrâzad albümünün Japonya’da ilgi görmesi üzerine, bu albümde bulunan Soner Canözer imzalı iki şarkı, ülkenin efsanevi müzikal topluluğu “Takarazuka” tarafından “Revue of Dreams” müzikalinde Japonca olarak seslendirildi. Ayrıca bu albümden Avrupa’nın en prestijli rock müzik dergilerinden biri olan Alman RockHard’da övgü ile bahsedildi ve Almôra bir müzik ve kültür elçisi olarak nitelendirildi.

Grup 2005 yılında 1945 adlı albümünü piyasaya sürdü. Şarkılardan birini ünlü Türk tenor Hakan Aysev seslendirdi. Şarkıların söz yazarı ise yine Soner Canözer.

Almora, enstrümental çalışmalara verdiği önemle de dikkat çekiyor. Diğer gruplarda pek rastlanmayan bu durum, tarzı daha özgün ve keyifli bir hale getiriyor. Başarıyla çaldıkları flüt ve kemanın güçlendirdiği sesleri, çift gitar ile dolgunluk kazanıyor. Ayrıca Anadolu ezgilerine de büyük önem veriyorlar. Kalabalık kadrosuyla dolu bir sahne yaratan grup, performansı ile de beğeni topluyor.

Alleri Ahe

Alleri Ahe, 2005 yılında İstanbul’da kurulmuş Gothic/Symphonic Metal tarzında müzikler yapmış bir grup idi.

2005 yılında yayınladıkları Tella Bethoo isminde bir demoları bulunmaktadır.

Grubun bilinen en son üye şekli şöyle idi:

Tümer Güçlüer - Vokal
Alihan Hadımlıoğlu - Gitar
Özgun Kes - Bas
Barış Güvenkaya - Klavye
Birkan Şükret - Violin
Caner Kaya - Flüt
Ugur Gezen - Drums

Ali Altay

9 yaşında ilkokul öğretmeninin keşfiyle müzik yaşantısına başladı. 5. sınıfta iken çigan orkestra’sında vurmalı çalgılarla gruba eşlik ediyordu. 13 yaşında sesini kullanmasıyla da dikkatleri üzerine çekti ve artık davul çalıp, şarkı söylüyordu. Bu arada birçok sanatçıya gerek davulcu gerek back vocal kimliği ile eşlik etti. Askerlik dönüşü bir süre ustalarından öğrendiklerini minik öğrencileri ile paylaştı. Bu sureçten sonra benimsediği, yapmak istediği müzik için kendi grubunu kurup solist olarak yonu devam etti. Bu arada Akdeniz Bölgesinde çok sayıda festival ve özel organizasyona davet edilerek konser verdi. Müziği ve yorumuyla daha büyük kitlelere ulaşmak isteği ile 1999 ’da istanbul’a geldi.Olmaz mı adını taşıyan müzik albümü ile müzik dünyasında yerini korumaya devam ediyor.

Cem Karaca tarzında, ses tonu kuvvetli bir sanatçı olarak tanınan Ali Altay, sahne performansı olarak da kendini kanıtlamıştır.

Akbaba

Can Orkan Özülkü ve Serhat Çiftdal tarafından 1984 yılında Vulture adıyla kuruldu.Beste grubu olarak kuruluan Vulture şu kalabalık kadrodan oluşuyordu:

Can Özülkü (vokal) Serhat Çiftdal (gitar) Tuncay Gündüz (klavye) Taylan Eryavaş (trompet) Aykut Demirel (saksafon) Hakan (bas) Barış (davul)

Daha sonra Orkan ve Serhat dışında tüm elemanların değistiği bir sürecin ardından 1986 yılında topluluğun oturmuş kadrosu şu şekilde oluştu;

Can Orkan Özülkü (vokal)
Serhat Çiftdal (gitar)
Tamer Turna (gitar)
Haydar Tacettin (bas)
Aykut Sabak (davul)

Grup, aynı yıl adını Vulture’ın türkçe karşılığı olan Akbaba olarak değiştirdi. Grubun adından ilk sözettirmeye başlaması 1996 yılında düzenlenen 1. Bursa rock festivalinde Mavi Sakal, Kolon ve Mu grubuyla birlikte verdiği konsere dayanır. 1989 yılında birçok başarılı konserler vererek adını iyiden iyiye duyurmaya başlamasının ardından zamanın gençlik dergisi olan Hey dergisinin hazırladığı "Heh Boys" adılı toplama albümde "Moonlight" adlı parçasıyla yeralır. İlk ve tek albümleri olan ’Moonlight’ ile beraber başarılı rock grubu olarak anılarımızda kalmıştır.

Airfax

Airfax, 1986 yılında Ankara’da kurulmuş Heavy Metal grubu idi. 1991 yılında yayınladıkları Rain Pictures isimli demoları bulunmaktadır.

Grup 1991 yılında Yıldız Üniversiteliler Müzik Yarışmasında "Monatorium Woman" adlı parçaları ile vokal dalında birincilik, beste ve düzenleme dalında da ikincilik almış.

Grubun bilinen en son üye şekli şöyle idi:

Volkan Kahyaoğlu - Gitar
Burak Toklutepe - Gitar
Tarkan Tan - Vokal
Murat Tüzel - Bas
Gürcan Konanç - Davul

Agora

Agora, 2002 yılında İstanbul - Karaköy’de kurulmuş Gothic/Doom Metal tarzında müzikler yapan bir topluluktur. In Deep... In Deeper... ve Desolation Angel isminde iki adet EP’leri bulunmaktadır.

Grubun kadrosu şöyledir.

Şeyda Çakır : Soprano Vokal
Oya Çeken : Bayan Vokal
Kıvanç Şengül : Erkek Vocals
Çetin Çetintaş : Bas
İsa Doğan : Gitar
Mehmet Çınar : Gitar
Gönül Yaşar : Flüt
Melih Pekinbaş : Klavye
Sezay Demirbacak : Davul

Agaliarepth

Agaliarepth, 2006 yılında Balıkesir’de kurulmuş Dark Ambient tarzında müzikler icra eden bir gruptur.

Grubun tek üyesi Belgamor’dur.

2006 yılında çıkmış "Gehennae I" isimli bir albümleri bulunmaktadır.

Affliction

Affliction, 1999 yılında İzmir’de kurulmuştur. Thrash Metal tarzında müzikler icra eden topluluğun, One Reality (2003) ve Execution is Necessary (2007) isimli iki adet albümleri bulunmaktadır.

Şarkı sözleri karanlık ve kötümserlik üzerine kurulmuştur.

Grubun üye hali:

Emrah Demirel - Gitar / Vokal
Kerem İnci - Gitar
Emre Demirel - Bas Gitar
Fikri Yargıcı - Davul

Adytum

2003 yılında İstanbul’da kurulan Black Metal grubudur.

2005 yılında yayınladıkları False Was The Promises of Darkness isimli 3 şarkılık demo 100 adet basılmıştır.

Grubun üye listesi:

Serhan : Vokal, Gitar
Görkem : Gitar
Ender : Bas
Umut : Davul

Acrimony Inc.

İzmirli melodik death metal grubu. 1999 yılında kurulan Acrimony grubu 2003 yılında isimlerini Acrimony Inc. olarak değiştirmiştir. Daha sonra isimlerini Undone olarak değiştirmişlerdir.

Altug Kaptan - vokal
Emre Meydan - lead gitar
Hakan Yavuz - ritim gitar
Aykut Cerezcioglu - bas
Cagil Undar - davul

Acrimony (Türkiye)

1999 yılında kurulan İzmirli melodik death metal grubu. Daha sonra isimlerini Acrimony Inc. olarak değiştirmişlerdir.

Altug Kaptan - Vokal
Emre Meydan - Lead Gitar
Hakan Yavuz - Ritim Gitar
Sinan Tinar - Davul
Sevket Cin - Bas

Acil Servis

Ertan Kızıltan / Vokal
Emre Karabulut / Gitar
Orhan Yolsal / Gitar & geri vokal
Çetin Güney / Bas & geri vokal
Soner Doğanca / Davul

1992 yilinda kurulan Acil Servis ayni yil Cafe Gitar’da sahne almaya basladi. Kendi parçalarini da yavas yavas repertuvarlarina eklemeye basladiklarinda artik Istanbul canli müzik sahnesinin taninir gruplarindan biri haline gelmislerdi.

Albüm hazirliklari 1995 yilinda basladi. Stüdyo Spectrum’da o dönem tonmayster olarak çalisan Serdar Öztop’la birlikte sarkilarini kaydettiler. Kayitlarin büyük çogunlugu bittikten sonra Raks Müzik’le anlastilar. O dönemde Soner farkli müzikal çalismalara girmek istegini belirtip gruptan ayrildi. Yerine Bülent Akbay geçti ve ilk albümleri ’Küçük Adam’ 1996 sonunda piyasaya çikti. Albümün ve ilk klip parçasi Bebek’in gördügü ilginin ardindan konserler vermeye baslayan Acil Servis bir yandan da kulüplerde sahne almaya devam etti.

1998 yilinda ikinci albüm hazirliklarina baslayan grup plak sirketinin kapanmasi ve ekonomik kriz sebebiyle uzunca süre sadece klüplerde çalarak yoluna devam etti. Bu sirada Bülent gruptan ayrildi ve grup Berke Özgümüs’le çalismaya basladi. 2002 yilinda çesitli nedenlerle kulüp programlarina da son veren grup 2 sene kadar sadece provalarda bir araya gelerek albüm projesi üzerinde çalismalarini sürdürdü.

2004 yilinda yeniden kulüplerde sahne almaya baslayan Acil Servis’te davula yeniden Soner Doganca geçti. Böylelikle grup orjinal kadrosuyla konser ve kulüp programlarina devam etti.

2006 yilinda yeniden albüm çalismalarina baslayan grup su siralar albüm repertuvarini hazirliyor. 2007 sonbaharinda çikmasi planlanan albüm öncesi konser ve programlarina da devam eden grup bugüne kadar 100’ü askin konser ve 1000’e yakin kulüp performasi gerçeklestirdi.

Accursed

Accursed, 1995 yılında Ankara’da kurulmuş, kurulduğunda Death Metal yapan daha sonra Doom Metal yapmaya başlayan bir gruptur.

Implore ve Sorrow isimli iki tane demosu bulunan Accursed’in şu anda ne yaptığını veya gruba ne haller geldiğini bilemiyoruz.

Grubun eleman listesi şu şekilde idi:

Gökhan ÖZKÖK: Gitar/Vokal
Erkan TOPÇU: Davul
Aydoğan UÇAR: Bas
Nermin SALEPÇİ: Bayan vokal
Acar ÜNLÜ: Gitar
Evren KALAYCIOĞLU: Klavye

Abysmal Trench

2006 senesinin Ekim ayinin ortalarinda Mehmet ( vocal ) , Nezih ( gitar ) bir araya gelip, Black/Death metal tarzı müzikler yapan Abysmal Trench isminde grubu kurar.

Gruba ortam şartlarında eleman bulabilmek güç bir durum fakat kısa bir süre sonra aranılan elamanlar, Cihan (gitar), ve aynı zamanda Mert ( bass ) olmak üzere gruba dahil olur. Hiçbir elaman teknik değildir ve bu grubu etkilemez. Çalışmalarla kendilerini geliştirirler, sorunsuz bir sekilde devam edilir ve belirli bir süre çalışmaları sürdürür, ardından başka bir grubun davulcusu olan Mete aynı zamanda grupta eşlik eder. İlk konserini Elazığ Garaj Fest-3 te iyi bir performans ile sergiler. Bir süre çalışmalara ara verilir ama bu sessizlik kısa sürer. Şubat2ın ilk haftası iki cover bir de Türkçe parça olmak üzere ’’The Abyss Of illusion’’ adinda demo parçaları kaydedilir.

Grupta elamanlar arasında sorunlar yaşanır, Mert ve Nezih gruptan ayrılır, yerine farklı elamanlarla devam edilir. Grup kendini kısa zamanda yeniler, İsmail (davul) ve tekrar Mert’in gruba geri dönmesiyle grup güç kazanır. İkinci konserini Elazig Garaj Fest-4 te verir, ve bu grup elamanları için şimdiye kadar verilen en iyi konser olur.

Bu kadroyla çalışmalara devam etmektedir.

Aborda

Aborda 2003 yılında Bursa’da kurulan melodik death metal tarzında müzikler icra eden bir gruptur.

Eleman listesi şöyledir:

Vokal : H.Fatih AKIN
Solo gitar: Emre SOYLER
Gitar : Kenan SELEN
Bas : Mehmet TUZ
Davul : Okaner ERTUGRUL

7 Pink Floydlar

2006 Eylül’ünde “Saygıyla Pink Floyd Çalmak” amacıyla bir araya gelen grup, zaman içerisinde kadrosunu genişleterek bugünkü halini aldı. İki yıldır İstanbul’da çeşitli mekânlarda Pink Floyd ve rock müzik sevenlerin karşısına çıkan 7PF2P bu konserlerde Pink Floyd’un 30 yılı aşkın müzik geçmişindeki farklı dönemlerden şarkılara yer veriyor.
7PF2P elemanları, Pink Floyd’a duydukları saygıyı, grubun müziklerini orijinal seslerine yakın şekilde çalmaya gayret ederek gösteriyor.

7 Pink Floydlar ve 2 Prenses
Hakan Altınışık: Bas
Tolga Baloğlu: Vokal, Akustik Gitar
Taha Bilge: Gitar, Vokal
Barış Kıran: Gitar
Ceki Kontente: Klavyeler, Vokal
Cem Uçan: Davul, Geri Vokal, Ses Efektleri
Erhan Yürük: Klavyeler, Hammond
Çağrı Beyazyürek: Geri Vokal
Nil İpek Hülagü: Geri Vokal

5.element

2002 yılında kurulan 5.Element birkaç kadro değişikliğinden sonra 2005 yılında en son halini aldı.Kurulduğu yıldan beri 200 ’den fazla organizasyonda sahne aldı.Müzik adına iyi birşeyler yaptığına yada yapabileceğine inanan insanlar olarak bir arada durabilmemizin en büyük nedenlerinden biriside 5.ELEMENT’den önceye dayanan arkadaşlığımızdır.1 yılı aşkın süredir devam etmekte olan albüm projemiz tamamlandı.Kayıtları Ada Stüdyosu ve Live Room ’da tamamlanan kayıtların miks ve masteringleri Cem BÜYÜKUZUN ’a ait.Albümün çıkış parçası olan "Melike" parçasına çekilen klibin ise yönetmenliğini Alper BABAYAĞMUR üstlenmiştir.

6. Cadde

1999 yılının Mayıs ayında Emre Aydın ve Onur Ela’nın Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kantininde tanışmalarıyla kuruldu. Pek çok kez isim ve eleman değiştiren ikili ilk ciddi deneyimini EQ adıyla Antalya E TV’de iki ay program yaparak gerçekleştirdi.

"Rüyamdaki Aptal Kadın" isimli demolarını 2000 yılında internet üzerinden yayımladıklarında beklenenden fazla ilgi gördü. O dönemlerde kadrodan ayrılan arkadaşlarından sonra grup yola iki kişi olarak devam etme kararı aldı.

"Tesadüfen" isimli 2. demolarını 2001 yılında tamamlayıp yayımladılar.
Grup, "6.Cadde" ismiyle 2002 yılına kadar çeşitli üniversite şenliklerinde sahne aldı. İkinci demoları "Tesadüfen"de yer alan "Dönersen" isimli şarkıyla Show TV’de yayınlanan "Sing Your Song" beste yarışmasında Türkiye Birincisi oldular. Aynı şarkıyla Universal Müzik Türkiye tarafından yayınlanan Sing Your Song Compilation albümünde yer aldılar. Prodüksiyonu Sıfır Müzik ve Universal Müzik Türkiye tarafından gerçekleştirilen ve kendi isimlerini taşıyan albümleri 6.Cadde ile profesyonel müzik hayatına başlamış oldular.

Muse, Coldplay, Starsailor, Pearl Jam, U2, Sting, Queen, Bush, Placebo, Travis, Oasis, aerosmith, Creed, Dido, MFÖ, Mavi Sakal, Kesmeşeker, Nazan Öncel, Erkin Koray, Özdemir Erdoğan, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses başta olmak üzere bir çok grup ve sanatçıdan etkilenen grup, yaptıkları müziğe bir isim koymuyor.

Arabesk ve rock müziğin gerek tavır, gerekse yapı olarak birbirine yakın olduğunu düşünen 6.Cadde sahnede arabesk cover’lara da yer veriyor.

Onur Ela`nın profosyonel müzik hayatını bırakma kararı alıp gruptan ayrılması ve 6.Cadde’nin dağılmasıyla birlikte, yoluna tek başına devam eden Emre Aydın, yeni albüm hazırlıklarını tamamladı. GRGDN yapımı olan, “Afili Yalnızlık” isimli bu yeni albümde, şarkıların tamamına yakını Emre Aydın’a ait. 6.Cadde albümünde yer alan ve 6.Cadde hayranları tarafından çok sevilerek dinlenen, hala daha popülerliğini koruyan ‘Git’ isimli şarkıyı da bu albüme dahil eden Emre Aydın, aynı zamanda bir zamanlar Umay Umay’dan dinlediğimiz,söz ve müziği Barlas Erinç’e ait ‘Hareket Vakti’ ni de kendine özgü yorumuyla seslendiriyor.