13 Ocak 2009 Salı

Amy Lee

Lee, John Lee ve Sara Cargill çiftinin kızıdır. John Lee disk jokeyi, anne Cargill ise televizyoncudur. Bir erkek kardeşi ve iki kız kardeşi vardır. Aslında üçüncü bir kız kardeşi daha vardır fakat o,henüz üç yaşındayken (1987 yılında), sara hastasıdır ve annesi onu banyo yaptırırken birkaç dakikalığına yanından ayrılmasıyla ve o anda kriz geçiren küçük kız nefessiz kalarak hayatını kaybeder. Amy lee onun cansız bedenini görmüş ve hayatında unutamayacağı bir yara olarak aklına kazımıştır. Fallen albümündeki Hello adlı şarkıda annesine söylediği şu cümle; "Has no one told you she’s not breathing?-kimse sana söylemedi mi, o nefes almıyor" ve The Open Door albümündeki Like You adlı şarkılar, Amy Lee’nin bu ölen kız kardeşi için yazılmıştır. Lee’nin yazdığı bu şarkılarda direk olarak bu kız kardeşe atıflarda bulunulmuştur .Lee,toplam dokuz yıl piyano dersi almıştır. Ailesi ile beraber sık sık taşınmış, Florida ve Illinois’den sonra son olarak Arkansas’a yerleşmiştir. Nitekim Evanescence da burada kurulmuştur. Eğitimi ile ilgili olarak da Pulaski Academy’den mezun olduğu sonra da Middle Tennessee State University’e gittiği bilinmektedir.

AOL Müzik’de yer alan bir röportajında ilk yazdığı şarkılarının Eternity of the Remorse ve A Single Tear gibi iki şarkı olduğunu hatırladığını söylemiştir. İlkini on bir yaşındayken yazdığını hatta o zamanlar klasik müzik bestecisi olmak istediğini söylerken adı geçen ikinci şarkıyı da sekizinci sınıfa giderken yazdığını da eklemiştir.


TARZI:Lee’nin tarzı Viktoryan tarzı kıyafetleri ile ve gothic makyajı ile hemen göze çarpar.Aynı zamanda giydiği kıyafetlerden bazılarını da kendisi tasarlamıştır. Bunlara örnek olarak Going Under parçasının klibinde giydiği kıyafet, 2004 Grammy ödüllerinde giydiği kıyafet ve The Open Door albüm kapağındaki kıyafeti örnek olarak verilebilir. Tasarladığı kıyafetleri tasarladıktan sonra daha uygun bir hale getirmesi için Japon moda tasarımcısı H.Naoto ile çalıştı. Konserlerinde genel olarak korse, uzun etekler ve uzun botlar giymektedir. Ayrıca sol kaşının yanında da bir pieercing’i vardır.Bu da Fallen albüm kapağında göze çarpar.

Genellikle dekoltenin dikat çekmek için yapıldığına inandığından genellikle dekolteli kıyafetler giymekten kaçınmıştır. Fakat Everybody’s Fool parçasının klibinde dekolteli kıyafetler giymiştir. Ama, klipte işlenen konu ve şarkının sözleri birleşince ,insanların dekolteyi ilgi çekmek için yaptığını ve şarkıda da Amy Lee’nin bu tür insanlara olan tepkisi açıkça görülmektedir. Hayranları da Amy Lee’yi bu konuda desteklemektedir.


Amy Lee bir Evanescence Konserinde2006 yılında Blender adlı magazin dergisi, yaptığı listedde Amy Lee’yi rock dünyasının en seksi kadınları arasında göstermiştir. Listede Lee’nin yanısıra Liz Phair,Courtney Love,Joan Jett gibi rock dünyasının ünlü isimleri de yer almıştır


BİRLİKTE ÇALIŞTIGI KİŞLER GRUPLAR:David Hodges & Amy Lee - "Breathe" - The Summit Church: Summit Worship (2000)
David Hodges & Amy Lee - "Fall Into You" (2000, Yayınlanmadı)
Big Dismal & Amy Lee - "Missing You" - Believe (2003)
Seether & Amy Lee - "Broken" - Disclaimer II (2004) ve Punisher Film Müzikleri (2004)
Korn & Amy Lee - "Freak on a Leash" - MTV Unplugged: Korn (2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder