13 Ocak 2009 Salı

Antisilence

Türkiye de bugüne kadar çıkan önemli gruplardan biri olan Antisilence 1992 de Erdem ve Barış tarafından kurulan ve ilk zamanlarında Death Metale yakın bir müzik yapan topluluktur. İlk zamanlar Immortal ve birkaç farklı isim alan grup adını Antisilence olarak değiştirir. Vokalde Erdem Çapar, davulda Cengiz Sönmez, Gitarda Barış Ertunç, yine Gitarda Günay Gündüz ve basta Selçuk Uzun dan oluşan kadrosuyla Death Metal soundu taşıyan ilk albümleri New World Order Sucks 1995 yılında çıkar.

Grup albümdeki liriklere baktığınızda politik olaylara, savaşlara değinmiş bunlara karşı tepkilerini dile getirmiştir. Özellikle ben Techno-Logic, Racism On The Rise, This Is Not War gibi parçaları albümün favorisi olarak görüyorum.

2000 yılında çıkardıkları 2. albümleri Suffer Hits de grubun tarzı Hardcore & Thrash arası bir müziğe kaymıştır. Albümde en çok dikkat çeken Türkçe parça “Kesme Sesini” dir. Albüm kadrosu; Vokalde Erdem Çapar, Gitarda Barış Ertunç, Basta Zafer Güven ve Davulda Güray Gürsoy dan oluşmaktadır. Grubun 1995 teki ilk albümü New World Order Sucks daha sonra düzenlenip CD formatında da sunulmuştur. Antisilence ı 2003 senesinde Dio, Kreator, Rotting Christ, Opeth gibi grupların sahne aldığı Rock The Nations 1 festivalinde izledim ve bu konserin son konserlerinin olduğunu belirterek dağıldıklarını açıkladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder