13 Ocak 2009 Salı

Acil Servis

Ertan Kızıltan / Vokal
Emre Karabulut / Gitar
Orhan Yolsal / Gitar & geri vokal
Çetin Güney / Bas & geri vokal
Soner Doğanca / Davul

1992 yilinda kurulan Acil Servis ayni yil Cafe Gitar’da sahne almaya basladi. Kendi parçalarini da yavas yavas repertuvarlarina eklemeye basladiklarinda artik Istanbul canli müzik sahnesinin taninir gruplarindan biri haline gelmislerdi.

Albüm hazirliklari 1995 yilinda basladi. Stüdyo Spectrum’da o dönem tonmayster olarak çalisan Serdar Öztop’la birlikte sarkilarini kaydettiler. Kayitlarin büyük çogunlugu bittikten sonra Raks Müzik’le anlastilar. O dönemde Soner farkli müzikal çalismalara girmek istegini belirtip gruptan ayrildi. Yerine Bülent Akbay geçti ve ilk albümleri ’Küçük Adam’ 1996 sonunda piyasaya çikti. Albümün ve ilk klip parçasi Bebek’in gördügü ilginin ardindan konserler vermeye baslayan Acil Servis bir yandan da kulüplerde sahne almaya devam etti.

1998 yilinda ikinci albüm hazirliklarina baslayan grup plak sirketinin kapanmasi ve ekonomik kriz sebebiyle uzunca süre sadece klüplerde çalarak yoluna devam etti. Bu sirada Bülent gruptan ayrildi ve grup Berke Özgümüs’le çalismaya basladi. 2002 yilinda çesitli nedenlerle kulüp programlarina da son veren grup 2 sene kadar sadece provalarda bir araya gelerek albüm projesi üzerinde çalismalarini sürdürdü.

2004 yilinda yeniden kulüplerde sahne almaya baslayan Acil Servis’te davula yeniden Soner Doganca geçti. Böylelikle grup orjinal kadrosuyla konser ve kulüp programlarina devam etti.

2006 yilinda yeniden albüm çalismalarina baslayan grup su siralar albüm repertuvarini hazirliyor. 2007 sonbaharinda çikmasi planlanan albüm öncesi konser ve programlarina da devam eden grup bugüne kadar 100’ü askin konser ve 1000’e yakin kulüp performasi gerçeklestirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder