14 Ocak 2009 Çarşamba

Bloodhound Gang

Bloodhound Gang, Jimmy Pop Ali ve Daddy Long Legs tarafından 1992’de Bang Chamber 8 adıyla kuruldu. Liseden mezun olduktan sonra grupla aynı adı taşıyan bir demo piyasaya süren ikili, bir müddet sonra tarz deişikliğinde karar kıldılar ve isimlerini de Bloodhound Gang olarak değiştirdiler. Grup, daha tanınmadığı için yerel klüplerde performans sergileyemediği için ilk konserini grup üyesi Evil Jared Hasseshoff’un evinde verdi. Bu arada Just Another Demo adını taşıyan demolarını da elden dağıtmaya başladı.

1994’te ikinci demosu “The Original Motion Picture Soundtrack to Hitler’s Handicapped Helpers”ı çıkartan grup, bu sayede Cheese Factory Records’un dikkatini çekti. Plak şirketinden gelen anlaşma talebini değerlendirerek aynı sene içinde ilk ep’si “Dingleberry Haze”i piyasaya sürdü. 1995’te Colombia Records’la anlaşan Bloodhound Gang, bu şirketten “Use Your Fingers” adını taşıyan ilk albümünü yayımladı. Colombia Records ile yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden Daddy Long Legs ve Milattan SonraG, gruptan ayrılıp Wolfpac adlı bir rap grubu kurdular. İkilinin yerine Evil Jared Hasselhoff ve Tard-E-Tard geçti. Turneden sonra yine kadro değişikliğine giden grup, 1996’da “One Fierce Beer Coaster” adlı ikinci albümünün kayıtlarını bitirdi. Cheese Factory Records’tan çıkan bu albüm sayesinde Amerika ve Avrupa’da büyük çaplı bir turneye çıkan grup, albümden çıkan "Fire Water Burn." single’ı ile kısa zamanda ününü arttırdı. Şarkı, aynı zamanda Michael Moore’un Fahrenheit 9/11 filminde kullanıldı.

Boodhound Gang, 1999’da 3. albümü “Hooray for Boobies”i hayranlarının beğenisine sundu. Bu albümden çıkan “The Bad Touch” single’ı listelerde üst sıralarda yer alırken, albümün kendisi 5 milyondan fazla satarak büyük bir başarıya imza attı. 2003’te One Fierce Beer Run adını taşıyan bir DVD piyasaya süren grup, 2005 senesinde “Hefty Fine” albümünü yayımladı. İlk single olarak seçilen "Foxtrot Uniform Charlie Kilo" ve ardından gelen "Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss" parçası radyolarda sıkça çalındı. 2006’da davulcu Willie the New Guy’ın yerine Adam Perry-The Yin’i alan grup, 2007’de "Screwing You On The Beach At Night" adını taşıyan yeni bir single piyasaya sürdü. Bu arada Jackass, Viva La Bam ve CKY4 yapımlarında da rastladığımız Bloodhound Gang üyeleri, yeni albümleri üzerinde çalışmaya başladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder